4.3.2014

Vanhaa posliinia


Tallinnasta ei tarvinnut palata tyhjin käsin eikä kärryin. Löysimme viktoriaanista kylpyhuonetyyliä mukailevat wc-istuimet ja ostin myös pahvilaatikollisen vanhoja posliiniastioita. Norsunluun väristä posliinia ja kuluneita kultauksia! Leimojen tulkinnassa vierähtää varmasti vielä pitkään, tunnetuimpia venäläisiä leimoja ei astioissa ole, ja mielestäni astiat voisivat olla alkuperältään eurooppalaisia. Ainakin yhdessä lautasesta löytyy myös leimasta merkinta "Riga".

 Hinnoittelu meni niin, että mitä vanhempi sen halvempi. Hinnat olivat noin 25 sentistä 1,5 euroon. Koko laatikollinen maksoi siis alle kympin.

9 kommenttia:

 1. Kauniita astioita ja kaunis sohva on teille kotiutunut. Mekin raahaamme lähes joka viikko jotakin kalustetta johonkin suuntaa naapureiden kummastukseksi. Joitakin kalusteita edellisestä kodista on lähtenyt kiertoon, mutta uusia antiikkisia ilmestynyt tilalle aika nopeasti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla, että muutkin harrastavat tätä samaa. Muutot Hollantiin ja takaisin Suomeen karsivat meiltä suuren osan ylimääräisestä tavarasta, jopa vähän liikaakin, niin että ellei haluta asua tosi minimalistisesti sisustetussa talossa, niin taloon on ihan hyvä etsiä nyt vähän lisää huonekaluja.

   Poista
 2. Uih..ihan super ihania vanhoja posliiniastioita!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oikein raaski ottaa niitä käyttöön, vaikka ihan tarpeeseen ne ostinkin, enkä ainakaan uskalla laittaa tiskikoneeseen oiden vanhojen kultausten takia.

   Poista
 3. Ihania astioita! Kuinka suuren osan listallanne olleista asioista saitte? Kuinka aika riitti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika riitti yllättävän hyvin, ehdittiin käymään muissakin kaupoissa kuin mitä olin alunperin suunnitellut. Läheskään kaikkea ei löydetty, tosin lähdimme matkaan sillä toiveella, että kunhan edes jotain etsimäämme löytyisi. Klassiseen tyyliin sopivia hanoja oli edullisesti myynnissä, mutta ne kaikki olivat liian kiiltäviä, etsimme vanhan hopean värisiä tai muita himmeäpintaisia, jotka eivät taida olla oikein etelänaapurien makuun :) Ainoa mikä jäi pikkuisen harmittamaan oli 39 euroa maksavat lavuaarit, jotka olimme jo ostamassa, mutta katsottuamme laatikoiden sisään selvisi, että näytekappale oli eri erää ja yksityiskohdiltaan aika erilainen kuin laatikoista paljastuvat kappaleet, jotka olivat kiiltävää posliinia ja niissä oli kromattu yksityiskohta. Jäi sitten ostamatta kun oltaisiin haluttu juuri sellaiset kuin se näytekappale. Ja olisihan vanhaa posliinia voinut rohmuta enemmänkin. Olen vaan sellainen, että yritän pitää kohtuuden mielessä silloinkin kun kivaa tavaraa olisi tarjolla paljon ja halvalla :)

   Poista
  2. Olethan katsellut Rakennusapteekin Varaosapankista hanoja ja altaita? Siellä on välillä helmiä. Meillä on sieltä suvilalla se kylppärin allas, joka lienee purjelaivasta. Ja ammeen hana (josta minä menin rikkomaan suihkupään posliiniosan).

   Poista
  3. Vanhojen hanojen käytölle on uusissa taloissa valitettavasti rajoitteita, mutta lavuaarit saavat käsittääkseni olla käytettyjäkin.

   Poista
 4. Kauniita astioita! Wc-istuimista olisi mukava saada myös kuvia tänne! :)

  VastaaPoista