10.3.2014

Renginkaapit ja siili

Olen etsinyt taloon vanhoja kaappeja, tarkoitus olisi, että talon kaikki säilytystilat muodostuisivat vanhoista kaapeista ja kiinteistä, paikalleen rakennettavista komeroista. Pikkukaappeja meillä on nyt jo kolme ja lisäksi kaksi patakaappia ja yksi Hollannista tuotu lasiovellinen puukaappi. Isoja vanhoja kaappeja meillä kaksi ja yksi iso hylly. 

En yleensä juuri ostele tavaraa antiikkiliikeistä, lukuunottamatta pikkukaupunkien ja maaseudun osto- ja myyntiliikkeitä, joissa hinnat yleensä ovat kohdillaan. Etsin mieluummin löytöni itse ja odottelen kunnes löytyy juuri se oikea ja oikeaan hintaan. Renginkaapit olen ostanut netin antiikkimyyntipalstojen kautta yksityisiltä myyjiltä. 

Tässä renginkaapit nro. 1 ja 2. 

Renginkaappi nro. 1. on puutapitettu ja kokoa 67 x 58 cm. Mitään kauniina sisustuskuvia näistä kaapeista ei valitettasti tässä asunnossa saa, kuvien tiukka rajaus johtuu siitä, että ympärillä on vaan asunnon epäesteettistä 70-luvun arkkitehtuuria.


Kaapissa on erityisen kauniit puuleikkaukset. Kuulin, että kaappi saattaisi olla tuotu Baltiasta Suomeen, ja nämä ykstyiskohdat viittaisivat minusta siihen.Alemmassa kuvassa vanhaa maalipintaa ja ripustusrengas, jolla kaappi voidaan kiinnittää seinällle. Kaapin vanhaa maalipintaa on säilynyt yläosassa, väri näyttää olevan jonkinlainen kaunis mudanharmaa, luultavasti ruskea sävy on patinaa ja alunperin öljymaali on ollut kustavilainen harmaa.Vanha lukko ja avain toimivat.
Renginkaappi nro. 2. on myös puutapitettu ja se on säilynyt alkuperäisellä pinnalla. Kaapin koko on 
70 x 58cm.

Vanhat pigmentit ovat sävyiltään niin paljon pehmeämpiä ja luonnollisempia kuin nykyvärit, että jopa tällainen punamusta kaappi sopii kauniisti yhteen muun hillityn värisen sisustuksen kanssa. 


Tupajumit ovat joskus rouskutelleet kaappia, mutta puu on tällähetkellä kovaa ja kuivaa. 


Kaapissa on koristeellinen lukkokilpi. 


Vaikka minun puolestani koti saakin näyttää kotiseutumuseolta, niin etenkin lastenhuoneissa on minusta hauskaa käyttää myös retro- ja vintagejuttuja. Mietin lasten kanssa yhdessä heidän uusien huoneidensa sisustusta, ja koska itsellenikin värit ja materiaalit ovat merkityksellisä niin haluan myös kunnioittaa lasten omia ajatuksia siitä millaisissa tiloissa he kokevat olonsa hyväksi.

Kävimme viikonloppuna nopeasti Tukholmassa ja ostin tyttärelle NK:n lastenosastolta siilivalaisimen. Olen katsellut tytön tulevaa huonetta varten erilaisia kärpässieni- ja metsäneläinvalaisimia, mutta kun näin tämän siilin, niin tiesin heti, että tämä kuuluu meille, varsinkin kun myös tytär ihastui siiliin :) 

Tytön huoneeseen tulee aika paljon pastellisia sävyjä ja pidän paljon voimakkaidenkin luonnonsävyjen yhdistämisestä pastelleihin. Tällainen ruskea siili siis tuo huoneeseen juuri sopivaa kontrastia.  
Olen saanut Punainen pihlaja-blogista kivan haasteen kertoa viisi asiaa itsestäni. Pidän tästä haasteesta erityisen paljon, koska blogissa usein korostuu kaikki positiivinen ja ne hienot jutut mitä on tullut tehtyä. Onkin hauskaa kertoilla välillä niistä ei niin hyvistä jutuista.


1. Inhokkiruoat

 Lähes kaikki menee tarvittaessa, syön kasvispainotteisesti, mutta välillä myös lihaa. Syön mielellään etanat ja simpukat ja tuliset etniset ruoat, mutta tavallinen makaronilaatikko ei oikein uppoa. Iso kasa parmesaania ja lisämaustaminen kyllä auttaa asiaa. Olen kyllä syönyt myös kyläpaikoissa hyviä makronilaatikoita, joten ei tästä nyt sitten ota selvää :D

2. Kirjat, jotka jätin kesken

Huoh, minulla on aika kattava kirjasto perinnerakentamiseen liittyviä kirjoja, joita käytän käsikirjoina, en jaksaisi lukea niitä kannesta kanteen, vaan etsin niistä tietoa tarpeen mukaan ja luen kiinnostavampia kohtia.


3. Turhimmat ostokseni

Joskus nuorempana ostin joitain "ihan kivoja" huonekaluja, jotka myin aika nopeasti eteenpäin. Ainakin sen olen oppinut, että huonekalun pitää olla just eikä melkein, koska sitä käytetään ja katsellaan joka päivä.

4.Tässä mokasin ja epäonnistuin

Seinävärien valinnoissa olen epäonnistunut monta kertaa. Olen luottanut liikaa omiin värinvalintataitoihini ja seurauksena on ollut kauhea tunkkaisuus ja valkoisen seinän tilalla vaaleanpunaista.


5.Minusta ei olisi koskaan voinut tulla isona:

No ei ainakaan huippu-urheilijaa, koska tykkään hyvästä ruoasta ja sohvalla löhöilystä. Myöskään mikään ammatti, jossa ollaan tekemisissä surullisten ihmiskohtaloiden kanssa ei tulisi kyseeseen, olen ihan liian empaattinen ja murehtisin varmasti työasioita kaikki vapaa-aikani.

Toivon, että tämän haasteen nappaisivat mahdollisimmat monet blogikavereistani :)


6 kommenttia:

 1. Onpa kauniita kalusteita. Ja siilistä tulee niin hyvä fiilis. Hauska muttei överi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta lastenhuoneisiin on mukava saada hauskuutta, en ole yhtään sitä tyyppiä, jonka lastenhuoneet ovat sellaisia pikkuprinsessan valtakuntia.

   Poista
 2. Kauniita huonekaluja jälleen. Minä koin viime kesänä muutamassa museossa sellasen fiiliksen, että tännehän voisi muuttaa suoriltaan.. Mutta tottahan se on, että koti on kaikkien perheenjäsenten paikka, jossa jokaisen pitää tuntea olonsa viihtyisäksi. Aivan samoja ajatuksia minullakin on lastenhuoneiden suhteen, yläkerrasta tulee meillä hieman nykyaikaisempi, eikä huonekalujen ja esineiden tarvitse olla siellä niin antiikkia, kunhan muuten sopivat talon tunnelmaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskoisin, että antiikin ja uudenaikaisemmat jutut voi ihan kauniisti yhdistää. Esim. yhteinäiset värit ja materiaalit tekevät paljon.

   Poista
 3. Kyllä on mahtavat kaapit. On varmasti tosi kivan näköistä, kun uudessa kodissanne vähän eri näköiset, mutta kuitenkin samaa tyyliä edustavat kaapit muodostavat keskenään kokonaisuuden, vaikka sitten ympärillä olisikin jotain muuta tyyliä. Tykkään myös itse tyyliein sekoittamisesta eri huoneissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon minäkin sitä, että talon sisustus olisi tavallaan yhtenäinen, mutta kuitenkin rento ja eri aikakausien tyylit sekoittuisivat kauniisti. Pidän paljon myös ajattoman näköisistä kalusteista, jotka ovat ihan yksinkertaisia ja hyvin käytännöllisiä.

   Poista