2.2.2014

Villakoiria (ja vintage Burberry)


Kävimme eilen Lohjalla itsepalvelukirppiksellä. Katselin vanhaa Arabiaa ja Riihimäen lasipurkkeja, mutta ne olivat aika kovissa hinnoissa. Yhdessä hyllyssä oli kuitenkin myynnissä vanhoja leluja, enimmäkseen neuvostoaikaisia pehmeää muovia olevia hahmoja, mutta myös resuinen kangaskoira, joka on joskus ollut karvainen. Koiraa myytiin tekstillä "Musta villakoira, pun. kieli" :) Ihastelin koiraa pitkään, mutta 15 e hinta tuntui ylihinnoittelulta. Olen sen verran paatunut kirpputoreilla kiertäjä, että kirppislöydöt eivät saa maksaa yhtä paljon kuin antiikkikaupassa. Laitoin jo koiran takaisin hyllyyn ja jatkoin kiertelyä, mutta hetken päästä oli pakko palata takaisin nopeasti ja ehdin jo pelätä, että joku muu olisi ehtinyt sillä välin napata koiran. Onneksi koira vielä odotti paikallaan ja sain sen omaan kainalooni.


Meillä on tarkoituksena talon valmistuttua ottaa myös ihan elävä isovillakoiran pentu, meillä on ollut aiemmin noutajia ja terrierejä, joiden kanssa olen harrastanut monenlaista, mutta vaihtelevan elämäntilanteen takia ollaan odoteltu nyt rauhassa ennen seuraavan pennun tuloa. Olemme kyllä olleet jo yhteydessä muutamaan villakoirakasvattajaan, koska olen aika tarkka siitä minkäluonteisista vanhemmista ja millaisesta kodista pentu meille tulee. 

Olimme jo lähdössä kotiin kirppikseltä ja taisin olla leikkikoiran takia aikalailla koira-ajatuksissa kun huomasin yhdessä pöydässä hyvännäköisen koiran öljykangasmanttelin. Hinta 6 e, ja mitat isovillakoiran kokoa. Villakoirahan tarvitsee pohjavillattoman turkkinsa takia repertuaarin eri säätiloissa suojaavaa vaatetusta, ja ajattelin olla kaukaa viisas, ja napata manttelin mukaani. Mantteli on täysin ehjä ja siistissä kunnossa ja valmistajan nimenä "Burberrys". Vitsailimme miehen kanssa, että taitaa olla Thaimaan torilta ostettua "Burberryä". Mantteli on kuitekin niin ilmiselvästi hyvälaatuinen, että kotiin päästyäni ryhdyin netistä etsimään tietoa sen valmistajasta. Aika nopeasti selvisi, että Burberryn nimi on ollut alunperin muodossa "Burberrys", nimimuutos on tehty vuonna 1999 ja nämä vanhat koirien Burberryt ovat ainakin ebayssä aikamoisissa hinnoissa. Netistä löytyi vielä kuvia yksityiskohdista, jotka aidosta Burberrystä pitää löytyä, ja tässä meidän manttelissa on kyllä kaikki kunnossa, Burberryn logolla varustetuista napeista ja kokomerkinnöistä lähtien. On kyllä ensimmäinen Burberry meidän kodissa :)

5 kommenttia:

 1. Anonyymi2.2.14

  Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Mä niin tiedän ton tunteen, kun on pakko palata takaisin jonkun löydön takia!

  Varsin fiiniä elämää aidossa Burberryssä! Meillä yhdellä lapsella on aito Kenzon villatakki... Tai se taitaa jo olla kirppiskassissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mietin kuinka hienon näköistä on kun omistaja menee venyneissä collegehousuissa ja koiralla on päällä Burberryä :D

   Poista
 3. Ehkä yhteisostoksena ei sitten enää ollutkaan liian hintava, kun teit tuollaisen merkkilöydön? Taitaa enteillä pienokaisen tuloa piankin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhteensä tuli kyllä halvaksi, ja ei se 15e koirastakaan niin paha sitten ollutkaan kun täällä kotona olen nyt koiraa ihastellut.

   Pentukuume on kyllä kova, mutta olemme sopineet, että odotetaan kunnes päästää muuttamaan uuteen kotiin, niin on pennullekin kunnolla aikaa.

   Poista