22.2.2014

KökssoffaTäällä kotona on nyt jotakin uutta ihanaa. Nimittäin ostimme tänään vanhan puusohvan, jollaisia kutsutaan Ruotsissa perinteisesti "keittiönsohviksi". Kannoimme sohvan sisään ja totuin siihen samalla sekuntilla. Sohva on niin meidän näköinen kuin vain voi olla.  Kustavilaisen puutapitetun sohvan ikää on vaikea tarkkaan arvioida. 

Miten vanha patinoitunut puu ja käsityön jälki voivatkaan olla kaunista. Sohvan lämmin väri on hyvä pari klaffipöydän harmaan kanssa, tämä sohva on juuri se mitä olen etsinyt!

Mun huonekalujen ostobudjetti on hyvin pieni, joten kävi tosi hyvin kun satuin näkemään tämän sohvan myynti-ilmoituksen, koska sohva oli muuton takia nyt myynnissä edullisesti. Myyjä oli ostanut sohvan itse Kruununhaasta antiikkiliikkeestä.Keittiönsohvat ovat toimineet usein myös talon ruokahuollon parissa työskentelevien piikojen nukkumapaikkoina. Ehkä siinä talossa, johon sohva on alunperin tehty, on ollut tavallista kookkaampi piika, koska sohva on yli 180 cm pitkä, vaikka usein nämä vanhat puusohvat ovat jonkin verran lyhyempiä.

Samalla reissulla tämän sohvan kanssa kävimme hakemassa myös alkuperäisessä maalissa olevan vanhan renginkaapin. Samalla saimme siis kalusteita sekä piialle että rengille :) 

Olen löytänyt nyt myös muutaman vanhan renginkaapin talon kylpyhuonekalusteiksi, täytyypä niistäkin vielä kirjoittaa oma blogimerkintänsä. 


30 kommenttia:

 1. Moikka

  Näyttää taas tosi tosi hyvältä :)

  Minä olen blogisi säännöllinen lukija mutta en varmaan ole ennen jättänyt viestiä...

  -Heidi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi! Mukava tietää, että seuraat blogia :)

   Poista
 2. Aivan ihana sohva, onnea hyvästä löydöstä! :)

  VastaaPoista
 3. Tuo puusohva on täydellisen kaunis! Todella upea, oih! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna, sama fiilis tuli itsellenikin kun sohvan näin ensi kertaa :)

   Poista
 4. Hieno soffa. Tuossa ensimmäisessä kuvassa on jotenkin aivan ihana tunnelma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nyt on mukava kuvata kun valoa riittää vielä iltapäivälläkin.

   Poista
 5. Todella kaunis sohva :)

  VastaaPoista
 6. Oi, tosi kaunis ja upean värinen sohva! Ja suloinen tyttönenkin siellä istuskelee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pieni assistentti halusi tällä kertaa esitellä sydänkarkkia kuvassa :)

   Poista
 7. Mikä unelmien sohva! Meillä nimittäin vielä hakusessa se ;) Ja samalla täytyy kyllä sanoa, että tuleva talonne näyttää kyllä kerrassaan mahtavalta! Sopii maisemaan täydellisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tämäkin sohva on todennäköisesti pohjalaistalosta, toivotaan että löydätte tekin omanne!

   Poista
 8. Upea löydös! Mulla oli kans ensimmäisenä toivelistalla puusohva kun muutettiin kerrostaloasumisesta pois vanhaan taloon. Meillä on keittiö ja ruokailuhuone peräkkäin ja itse keittiön yksi seinä oli kuin tehty köllöttelyyn, ja kahvia keitellessä on kaverin kans helpompi rupatella kun hän istuskelee siinä aivan likellä. leensähän ne kahvit juodaankin sitten puusohvalla. Maistuukin aivan paremmalta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mukavasta kommentista! Itsekin toivoin löytäväni keittiöön sohvan juuri sen mukavuuden takia. Lapsista huomaa heti kuinka paljon paremmin he viihtyvät nyt keittiössä kun lohvalla voi loikoilla rennosti :)

   Poista
 9. Oih, onpa kaunis, ihana!! Mikä upea patina.
  Näytä pian renginkaapit;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, yksi kaappi on vielä matkalla, kunhan se pääsee kotiin niin pidän esittelyn :)

   Poista
 10. Kaunis soffa, kelpaa siinä istuskella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja on muuten yllättävän tukeva, joten eiköhän se meidänkin istumiset kestä kun on jo niin pitkään elänyt ja monta muuttoreissuakin ehtinyt nähdä :)

   Poista
 11. HUIPPU LÖYTÖ! Eikö olekin ihanaa, miten joku kaluste tai esine saattaa tuntua heti ihan kuin se olisi aina odottanut saapumista juuri omaan kotiin? Ihan on kyllä sohva nyt oikeassa kodissa, kuvista huokuu ihana tunnelma.

  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin :) Nämä vanhat mööelit on niin omia persooniaan, joidenkin kanssa tulee heti juttuun ja vaikka on vasta tutustuttu, tuntuu kuin oltaisiin tunnettu aina :)

   Poista
 12. Ihana sohva! Tuon tyyppistä olen meillekin suunnitellut hankkivani, sitten joskus kun baarin puolen remontti on valmis, että saadaan tästä väliaikaisesta olohuoneesta kunnon ruokailutila :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kyllä tällä muutaman päivän kokemuksella suositella teillekin omaa puusohvaa :) On yllättävän mukava ja käytännöllinen!

   Poista
 13. Valloittava löytö! Puusohva voisi olla meillekin ratkaisu keittiöön, mutta mistäpä löytää noin kaunis kuin sinulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä sitä oikeaa joutuu vähän odottelemaan :)

   Poista
 14. Innolla odotan Pömpelin valmistumista, kalusteista päätellen on tulossa hurmaava uusi pesä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina välillä stressaan jos sisustuksesta tuleekin ihan ruma, mutta sitten ajattelen, että jos pidän kaikista kalusteista, niin eihän se kokonaisuuskaan vi ihan kauhea olla :D

   Poista