15.1.2014

TalokuviaTäällä on nyt ihasteltu Ollikaiselta saatuja suunnitelmia, joissa näkyy talon seinät hirsi hirreltä. Kuvat ovat sisältä ulospäin. Ylläolevassa kuvassa on talo metsään päin ja näkyvä ovi on kodinhoitohuoneen ulko-ovi.

Ennen kuvien saapumista näin unia, joissa talo on toiveista huolimatta "tekovanhan" näköinen ja luonnonmateriaalien sijaan taloon onkin tullut yllätyksenä kaikenlaisia moderneja materiaaleja.  Hieman siis on ollut stressiä ja yön pimeinä tunteina olen välillä miettinyt, että mihin sitä olenkaan ryhtynyt. Varmistin jo Ollikaiseltakin, että onhan talon pellavat varmasti tulossa :) 

 Nämä hirsikuvat onneksi rauhoittavat paljon mieltä. Tuli luottavainen olo kun näen miltä seinät tulevat näyttämään. En näe mittasuhteissa ja aukotuksissa juuri eroa vanhaan rakennuskantaan ja tiedämme miksi mikäkin ikkuna ja ovi on omalla paikallaan. Näiden kuvien perusteella siis  tuntuu, että talossa tulee toteutumaan ne yksinkertaisen käytännöllisyyden ja perinteisyyden toiveet, jotka olivat lähtökohtina suunnittelulle.


15 kommenttia:

 1. Hienolta näyttää! Upeaa, että teilläkin talo lähtee ihan pian nousemaan! :)
  Edelliseen postaukseesi liittyen, meilläkin on kovasti mietitty, että miten nuo ilmanvaihtoventtiilit sun muut saisi mahdollisimman huomaamattomiksi. Ne kun eivät oikein sovi vanhaan taloon...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria!
   Jos keksitte venttiileiden ja muiden kanssa jotain ideoita, niin jaathan ne blogissa :)

   Poista
 2. Mua ilahduttaa nähdä järkevän kokoinen talo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähti kommentti kesken käsistä, mutta tarkoitin siis tolla, että mittojen perusteella teidän tuleva koti ei ole liian suuri, eikä pieni, vaan just järkevä. Ja simppeli. Niinkuin tiettysti perinnetalon kuuluu ollakin. (Ahdistaa kaikki ne tornit ja erkkerit, jotka tuntui olevan muotia vielä 10 vuotta sitten)

   Poista
  2. No sitä juuri ollaankin tavoiteltu, eli järkevyyttä :) toivon, että se tulee näkymään myös huonetilojen mitoissa ja muodoissa.

   Poista
 3. Oijoi, hyvältä näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos T. Vertaistuki on ihanaa, välillä tulee niin epävarma olo kaikesta, että positiiviset kommentit lämmittävät todella.

   Poista
 4. Hieno juttu. Toivottavasti tämä konkreettinen askel poistaa stressikertoimia!

  VastaaPoista
 5. Hieno siitä tulee! :) Meilläkin kehikon pystytys lähenee ja huomasin joku yö miettiväni onkohan kaikki hirret tallella.. pientä stressiä ilmeisesti ilmassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elina, tsemppiä teillekin, yritetään vaan ottaa rennosti :D

   Poista
 6. Mun on jotenkin helppo kuvitella teidän talo valmiina. Oon päässyt tämän blogin myötä käsitykseen sun tyylistä. Huokailen jo etukäteen. Talosta tulee täydellinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmeelliseltä tuntuu, että meille tulee kohta oikeasti ihan oma talo, jonka saa laittaa meidän näköiseksi. Tuntuu etten ole päässyt vielä koskaan sisustamaan kotia niin kuin haluisin, koska kodit on olleet kaikki enemmän tai vähemmän väliaikaisia, eikä ole ollut niin kivoja huonekalujakaan. Katsotaan mitä tästä tulee :)

   Poista
 7. On kyllä ihanaa seurata teidän talon rakentumista tätä kautta. Olette miettineet ihailtavan tarkasti jokaisen pienenkin yksityiskohdan :) Talosta tulee siis varmasti upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustuksesta <3 Mukavaa tietää, että seuraat meidän projektin edistymistä.

   Poista