26.1.2014

Puhdetöitä

Auringon valo on tuntunut mahtavalta, mutta kylläpä tämä pikku vuokra-asunto näyttää ahtaalta ja sotkuiselta. Olen järjestellyt tavaroita ja koittanut saada tätä kotia tilavamman tuntuiseksi. Ihan kiva kotihan tämä on, mutta väliaikaisuus rajoittaa aika paljon tämän sisustamisen mahdollisuuksia.  Olen myös viime päivinä ommellut pitkästä aikaa. Meillä on ollut tarvetta keittiö- ja käsipyyhkeille ja ostin karkeaa pellavakangasta ja siitä olen surrutellut muutaman pyyhkeen. Pellava on ehdottomasti mun lempikangas, ja pyyhkeissäkin se on minusta tosi kaunis ja kestävä.

Aion myös laittaa pellavapäällisen synttärilahjaksi saamaani rokokootuoliin,  päällinen on vielä ompelua vailla, joten kuvasta poiketen, aion asetella lopulliseen versioon kankaan kyllä huolellisemmin.


Kuvausideani pellavapyyhkeestä ja tuolista ei ihan toteutunut niin kuin ajattelin, nimittäin tällä kertaa kuvausassistentti oli aika innokas tuomaan kuvaan mukaan itseaskartelemansa kultapaperitähden :D
Viikon päästä alkaa talon pystytys tontille, tällä viikolla onkin ollut aika monta asiaa siihen liittyen hoidettavana. Olemme vielä viilanneet Ollikaisen kanssa talon räystäiden detaljeja ja kaikenlaisia muitakin varmisteluja ja tarkisteluja on tehty ja laskettu. 

Minulla on koulutöiden kanssa ensi viikolla aika kiireistä, ihan hyvä, että en ehdi niin paljoa miettimään mahdollisia talonpystytykseen liittyviä uhkakuvia. Oikeastaan olen kyllä tosi kivalla mielellä, että hirsikehikon pystytys alkaa ja kohta nähdään meidän oma talo.16 kommenttia:

 1. Jännät ajat teillä :) Kohta mittasuhteet ja maisema ja kaikki on sitten silmien edessä.
  Munkin mielestä olisi kiva nähdä talomme hirsirunko. (Tai sitten ei, kun kunnosta tiedämme vain puheiden perusteella.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minussa on valitettavasti sen verran perfektionistin vikaa, että sopii hyvin se, että tiedän millin tarkasti mitä talon seinien sisällä on. Ja se hyvä puoli tässä uuden tekemisessä onkin, että pääsee näkemään ihan kaiken talon rakenteissa :)

   Poista
 2. I just became your newest follower on your lovely blog...Have a wonderful Sunday!
  Heidi

  VastaaPoista
 3. Teillä eletään jänniä aikoja! :)
  Meillä on muuten hyvin samantapaiset tuolit. Tykkään! Ja pellavapyyhkeet, ne ovat parhautta! Löysitko jostain edullista pellavakangasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on "Lato"-kangasta Eurokankaasta, hinta oli 14 e/metri. Huomasin, että netin kautta saisi pellavakankaita 9,90/m, mutta niissähän saattaa tulla sitten jonkin verran toimituskuluja pääle, eikä laatua pääse itse kokeilemaan.

   Poista
 4. Oi, mitä siellä tapahtuukaan! Tsemit pystytykseen.

  Suloinen tuo tähti! <3

  VastaaPoista
 5. Jännittävät ajat siellä! Vähän on harmittanut, että siinä vaiheessa, kun me lähdettiin rakentamaan, piti tehdä sen verran nopeassa aikataulussa päätöksiä, ettei hirsirunkoisen talon rakentamiseen tullut edes perehdyttyä... moni alkuvaiheen päätös tuli tehtyä sillä perusteella, mitä työuupumuksen partaalla vaan jaksoi nopesti tehdä vastaavan mestarin suosittelemana. Lähinnä hirvittää se höyrynsulkumuovin määrä, mitä seinärakenteissa on... Mielenkiinnolla siis projektianne seurailen, onnea tästä ekologisesta ratkaisustanne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Varmasti melkein jokaisella rakentajalla tulee vastaan niitä ratkaisuja, joita pitää tehdä omien resurssien rajoissa. Minäkin ihailen tosi paljon vanhoista hirsistä tehtyä taloja, mutta meille siihen liittyvä työmäärä olisi ollut ihan liiallinen.

   Poista
 6. Kunis tuoli ja ihana assistentti! :D Pellava on minunkin lempimateriaaleja. Ja tuo on oikeesti mahtavaa, kun pääsee näkemään talon rakenteet ja sen, mitä seinien sisällä oikeasti on. Yksi hyvä puoli myös siirtoprojektissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Assistentti myös esiintyy mielellään kuvissa, mun pitää aina ensin ottaa tytössä pari kuvaa ennen kuin pääsen ottamaan kuvia mistään tavaroista :)

   Poista
 7. Pellavapyyhkeet ovat hyviä, kun ne pesujen myötä pehmenevät ja vaalentuvatkin. Minulla on perintöpellavapyyhkeitäkin ja ne ovat hyviä vielä vuosikymmenien jälkeenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan totta! Pellava vaan paranee käytössä :)

   Poista
 8. Nyt se sitten pian alkaa! Aika menee niin nopeasti!

  Kovin seesteinen ja lempeä tunnelma tuolla kodissasi. Pidän siitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on kyllä tosi kiva vaihe alkamassa, katselen juuri leivinuunien kuvia ja suunnittelen minkälainen sopii parhaiten meidän keittiöön. Ja nyt tosiaan päätöksiä pitääkin ja saakin alkaa tehdä!

   Poista