7.1.2014

Hirsikehikkoa odotellessa

Hirsikehikon pystytys alkaa viikolla 5, eli ihan pian! 

Nyt raksalla kaikki alkaa olla valmista hirsien saapumiseen Ollikaiselta. Etsinnässä on nyt ollut tekijöitä putkille ja maalämmön toteutukseen. Olemme myös miettineet miten ilmanvaihdon venttiilit ja lämmityksen termostaatit saisi kauniisti sovitettua talon tyyliin. Katolle tulevat ilmanvaihdon piiput aiomme ainakin yhdistää yhdeksi "savupiipuksi", jolloin katosta ei törrötä niin monia erillisiä putkiloita. 

Sisätilon pintamateriaaleja on myös saatu jo miettiä, eilen piirsin suunnitelmaa keittiön ja salin sisäkattojen laudoituksesta. 

Miehet tekivät välipäivinä lasikuistin lattiaa, jotta kehikon pystytyksessä on tukeva alusta jalkojen alla. Kuvassa kuistin lattia eli kellarin kattoa.  Hengittävässä rakenteessa kellarin puolelle kattoon tulee laudoitus ja kuistille pellava- tai ekovillaeristys ja lautalattia.


10 kommenttia:

 1. Mielenkiinnolla odottelen kehikon saapumista :). (Ei oo tainnut tulla jutuiksi, mutta itsekin oon 20 vuotta ollu samalla alalla ja olen edelleen, joten läheltä liippaa :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiinnostaisi tietää lisää missä firmassa olet yms. :)

   Poista
  2. Oon päättänyt, etten töistäni täällä kerro. Tai siis sullehan just kerroin, mutta tarkoitin, että en sen enempää :).
   (Ja nyt sit heti tekis mieli kertoa enemmän, mutta tarttee pysyä päätöksessä).

   Jännittävää kehikon odottelua :)

   Poista
  3. Ymmärrän hyvin, munkin tekisi mieli kirjoittaa välillä enemmän henk.koht. asioita, mutta ainakin toistaiseksi olen kokenut hyväksi pitää tietyt jutut blogin ulkopuolella :)

   Poista
 2. Mahtavaa, teillä päästään pian tositoimiin! Innolla jo odotan tulosta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt tuntuu kyllä jännitys tiivistyvän, kun niin monta erillistä osasta pitäisi saada koottua hyväksi taloksi :)

   Poista
 3. Anonyymi7.1.14

  Tuollaista kantikasta piippua minne on kaikki nykyaikaiset hormit yhdistetty ei saa enään toteuttaa.

  Mm radon, viemäri ja poistoilmat pitää sijaita yli metrin etäisyydellä toisistaan. Muuten ei mene tarkastuksesta läpi jos on valveutunut tarkastaja.

  Typerä sääntö koska tuolla saadaan vuotokohdatkin huomattavasti paremmin optimoitua mutta ei kun ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi!

   Me ollaan mietitty toteutusta niin, että menisi määräysten puitteissa. Radon on asennettu tulemaan toiseen paikkaan, eikä siis ollenkaan katolle ja mutta muista en ole vielä varma saadaanko kaikkea yhteen.

   Olemme tässä huomanneet miten paljon on rakentamisessa määräyksiä ja säädöksiä, joissa on kyllä hyvä tarkoitus, mutta jotka eivät jokaiseen taloon sovi. Toisaalta kyllä on selkeää, että on kaikilla samat säännöt, joiden tarkoitus on välttää vaaralliset ratkaisut rakentamisessa, mutta valitettavasti rakentamisen laatu ei silti aina ole määräyksistä huolimatta kummoinen.

   Poista
 4. Anonyymi7.1.14

  Moi

  Joo, meiltäkin torpattiin tuo yhden läpiviennin idea, ei kuulema mene tarkastajalta läpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,

   Ikävä kuulla, että ei onnistu.

   Ylemmälle anonyymille jo vastasinkin, että radon ei tule meillä katolle, ja koitetaan nyt selvitellä miten noita muita saisi "maisemoitua".

   Poista