17.1.2014

Ensimmäinen kuva ikkunoista

Sain juuri mieheltä kuvia ikkunantekijän verstaalta. Näistä sitten tulee muutaman viikon päästä meidän talon ristikarmilliset 6-ruutuikkunat. Hienonnäköistä työtä, ja hyvälaatuista puuta!


15 kommenttia:

 1. Hienon näköistä! Elätte kyllä jännittäviä hetkiä projektinne parissa, varmasti jännittävää nähdä oman talon tulevat "silmät" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minulle ikkunat ovat talon tärkein yksittäinen asia, sekä ulkonäöllisesti, että talon tunnelman kannalta. Ja ajatuksena on, että nämä kestäisivät aika paljon pidempään kunnostuskelpoisina ja käytössä kuin modernit tehdasikkunat.

   Poista
 2. Mä en voi kommentoida, koska sanon joka kerta: Olettepa te jo pitkällä! Ja kyllä siitä tulee hieno! Pitäisi uudistaa tätä kommenttivalikoimaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama fiilis minullakin omien kommenttieni kanssa, mutta kyllä sitä aina ilahtuu kun saa omaan blogiin kommentteja, vaikka ne ei mitään pitkiä kaunokirjallisia tunnelmointeja tai perinnerakennuksen asiantuntijalausuntoja olisikaan. Eli kiitos vaan kommentista ja tosi kiva tietää, että meidän projektia seuraat ja olet hengessä mukana :D

   Poista
 3. Teille tulee upeat ikkunat! Arvaa harmittaako, kun meillä on alakerrassa vaihdettu puukarmiset sirot ikkunat nykyaikaisiin möhköpielisiin... Alkuperäiset ikkunat löytyvät kuulemma jostain ulkorakennuksen kätköistä, että ehkä jonain päivän ne vielä kunnostetaan ja laitetaan takaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikkunoiden uusiminen on kyllä todellinen vitsaus vanhoissa taloissa. Onneksi teillä on kuitenkin vanhat ikkunat tallella ja ehtiihän niitä sitten ilman kiirettä laittelemaan.

   Poista
 4. Ikkunat on kyllä talon silmät. Se on minusta hienosti sanottu. Minä pidän myös kauniista ikkunoista.

  Se on hassua ja surullista,että täyspuiset satavuotiaat ikkunat vaihdetaan valikoiman ruminpiin ikkunoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksi osaa vanhan talon, jos ei sellaisessa halua asua? Taitaa olla myyntimiesten propaganda mennyt niin hyvin läpi, että uskotaan halpojen alumiini-ikkunoiden olevan kestävämpiä ja energiataloudellisempia kuin tiheäsyisestä tukevasta puusta tehdyt karmit ja siististi kitatut lasit.

   Poista
 5. Lasitatteko itse? Me kitattiin lasit kiinni yläkerran puuvalmiisiin ikkunoihin, yhteensä 50 ikkunaruutua ja täytyy sanoa että oli siinä tekeminen! Ei mun lempihommaa... Ja kolmeen kertaan maalia päälle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille tulee ikkunat ihan valmiina puusepältä. Ystäväni on rakennuskonservaattori, joka töissään on kunnostanut vanhoja ikkunoita ja olen nähnyt, että se työmäärä on iso, joten päätettiin heti ottaa ikkunat valmiina.

   Mutta hienoa, että teitte itse! Varmasti ikkunoissa on paljon tunnearvoa kun näkee oman kädenjäljen.

   Poista
  2. ..tunnearvoa hmm...sen tunteen laatu vaan saattaa olla lähinnä sieltä hikeä, kyynliä ja verta -osastolta;)

   Me ei löydetty täältäpäin puuseppää, joka olisi tehnyt myös kittaustyön, joten oli pakkoratkaisu. Vei kyllä enemmän aikaa kun osattiin odottaa ja muut hommat venyi siksi. Ja kun ihan enskertalaisia oltiin tossa kittaustyössä, niin sai sitä jonkin aikaa harjoitella, ennenkuin löytyi sellainen tekniikka, että saatiin reipas työtahti:D

   Hyvä, että saatte valmiina, säästyy niin paljon aikaa muuhun!

   Poista
 6. Oijoi, hyvältä näyttää. (Munkin kommentti-valikoima kaipaa päivitystä!)

  VastaaPoista
 7. Upeat ikkunat tulee teille. Satsaus maksaa takaisin ja tulevat kestämään hyvin aikaa. Tykkään myös seurata teidän projektia ja hienoa, että teette kaiken kuten ennen tehtiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Mukava kuulla, että olet hengessä mukana :D tällä hetkellä en itse oikein ehdi muiden bogeja seuraamaan niin paljon kuin haluaisin, mutta eiköhän taas jossain vaiheessa minullekin jää siihen enemmän aikaa.

   Poista