6.12.2013

Pihamaa

EnnenJälkeen


Talon ympärillä olleet kaivannot on saatu umpeen ja tilalla on pihamaa. Ylempi kuva etupihalta on keskiviikolta, jolloin miehet olivat saaneet jo maanpinnan aika ylös. Eilen sitten homma saatiin valmiiksi, juuri ajoissa, koska tänään pihaa peittää jo lumikerros.

Tuntui ihmeelliseltä miten syvät kuopat ja kellarin seinät ovat piilossa, ja maa talon ympärillä näyttää siltä kuin siihen ei olisi koskettukaan. Tarkoituksenamme oli asetella maamassat talon ympärille mahdollisimman luonnollisesti, haimme orgaanisia muotoja, jotka eivät muodostaisi maisemaan voimakkaita linjoja. 

Kulku mäkeä ylös pääovelle muodostui luontevaksi, sisääntulo talolle on lähes suora ja ohjaa tulijan oikeaan kohtaan taloa.

Alanurkassa näkyy hieman kiviä, jotka toimivat pengerryksenä, kiviä asetellaan vielä lisää, alanurkan kulmaan asti.

Kellarin ovelle oli myös aseteltu hieno tasainen askelkivi, joka tuo mukavasti perinteistä ilmettä kellarinkin sisäänkäynnille.4 kommenttia:

 1. On siinä jokusen kuorman maata saanut ajaa tontille :). Mutta oot oikeassa siinä, että muodot näyttää varsin luontevilta. Ihan kuin ois aina olleet noin. Enää seinät ja katto :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D joo, enää pari pikku hommaa, niin talo on valmis!

   Poista
 2. Näyttää kyllä tosiaan hyvin luonnolliselta maan muodot! Tuosta teidän onkin taas hyvä jatkaa. Paljon tsemppiä sinne siis edelleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt on vuodenvaihteen yli hieman rauhallisempaa, mutta sitten alkaakin meno ja meininki kun kehikko alkaa nousta tammikuun lopussa.

   Poista