21.12.2013

Joulun odotusta


Viime jouluna olimme Italiassa viettämässä joulua miehen puoleisen suvun kanssa. Silloin Hollannin kodissa en tehnyt paljoa jouluvalmisteluja, ostin muutaman uuden Mailegin koristeen ja kotona oli pieniä asetelmia ja parvekkeella kuusi valoineen. Meidän parvekekuusi keräsi vilkkaan kadun varressa katseita, amsterdamilaiset eivät ole niin innokkaita jouluvalojen käyttäjiä kuin suomalaiset, joten pimeään vuodenaikaan kuusemme erottui hyvin tummassa kaupunkimaisemassa. 

Tämän joulun vietämme täällä vuokra-asunnossa, saamme vieraaksemme vanhempani ja veljeni. Pidämme miehen kanssa jouluruokien valmistamisesta ja muutenkin juhlien emännöinnistä ja isännöinnistä, joten toivottavasti seuraavina vuosina voisimme järjestää isommallekin sukulaisjoukolle suuret joulujuhlat uudessa kodisamme. 

Olen valmistellut joulua lasten kanssa hiljalleen jo pidemmän aikaa, marraskuussa teimme mehiläisvahakynttilöitä, jotka nyt jouluna valaisevat pienen kotimme. Viime viikolla leivoimme pakkaseen englantilaisen hedelmäkakun ja suklaa-rahkakakun (joka kylläkin meni heti parempiin suihin). Piparkakkuja on leivottu pariin kertaan. Eilen leivoin tyttäreni kanssa isoja sydämen muotoisia pipareita ja suklaa-rusina-kirsikkakakun, johon lisäilin kaikenlaisia aineksia, joita oli jäänyt yli viime viikon kakuista. 

Joulukinkun mies haki pari päivää sitten Perkkiön tilalta Paimiosta. Kinkun eettisyys on meille tärkeää ja Perkkiön tilan suomalaiset maatiaissiat elevätkin mukavilla laitumilla. Tässä linkki Turun sanomien juttuun tilasta: "Perkkiön tilalla kasvaa onnellisia sikoja".

Joulusiivouskin on jo tehtynä ja melkein kaikki lahjat hankittuna. Paketoimme lasten kanssa yhdessä sukulaisten lahjoja, vaikka lasten tekemistä paketeista tuli melko ruttuisia, ovat ne kortteineen ja itsekeksittyine runoineen minusta tosi ihastuttavia.

Pienessä kodissa on mukava laittaa joulua kun muutamilla koristeilla, valotähdellä ikkunassa ja sytytetyillä kynttilöillä koti tuntuu olevan jo kokonaan jouluun koristeltu. 


Lasten tekemät joulukoristeet ovat kunniapaikoikoilla, meidän joulukoti ei tosiaan ole tiukasti teemaväritetty tai muutenkaan vain aikuiseen makuun tyylikkäästi stailattu, minusta on ihana seurata miten lapset rakastavat joulua ja osallistuvat koristeluun ja muihin jouluvalmisteluihin.

Tänään lähdemme hakemaan mun synttärilahjaa, olen syntynyt viikkoa ennen jouluaattoa. Saan mieheltäni lahjaksi satavuotiaan karmituolin, käymme samalla myös Rakennusapteekissa hakemassa tuolille uutta maalia, joten mukavaa puuhastelua tuolin kunnostuksen parissa on tiedossa vielä ennen jouluaattoa. 

14 kommenttia:

 1. Näyttää niin upealta teillä ja nuo vanhat kalusteet ovat aivan ihania. Tätä blogia, jossa oikeasti mennään vanhoilla materiaaleilla on tosi kivaa seurailla. Hyvää Joulua sinne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kivasta kommentista :) Hyvää joulua teillekin!

   Poista
 2. Sulla (tai teillä) on kyllä taito luoda kaunista ja kodikasta tunnelmaa ihan mihin tahansa. Tykkään tosi paljon, kun on tollasta maanläheistä. Niin materiaalit kuin väritkin.

  Ja suklaarahkakakku alkoi kyllä kuulostaa niin houkuttelevalta, että olisko mitään mahiksia saada respetiä tänne :)?
  (Paitsi jos siihen kuuluu liivatetta, niin sit mun tarvii jo heti nostaa kädet pystyyn. Sen kanssa en oo koskaan onnistunut)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unohtui toivottaa Hyvää syntymäpäivää! Lahja kuulostaa kivalta.

   Ja nyt kun luin ton mun aiemman tekstin, niin taas tarvii näköjään korjata. Respeti = resepti :)

   Poista
  2. Kiitos Annukka, laitan reseptin tänne blogiin seuraavan postuksen yhteyteen :)

   Poista
  3. Jess. Kiitos etukäteen :)

   Poista
 3. Kaunista! Hyvä kun osaat ottaa jouluvalmistelut rauhassa, se taito tuntuu nykyään niin kovin harvinaiselta. Hyvää syntymäpäivää sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaardemumma. Joulustressi on kyllä minulle aika vieras käsite. Laitellaan sen verran kuin huvittaa :) Ihanaa joulua teille!

   Poista
 4. Ihanalta kuulostavat teidän jouluvalmistelut. Me emme ole vielä juuri leiponeet torttuja lukuun ottamatta. Onneksi edessä on lomailua loppiaiseen asti.

  Mukavaa joulua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa ja levollista joulua teillekin Omppulaan!

   Poista
 5. Oikein hyvää joulua teidän koko perheelle! :)

  VastaaPoista
 6. Ah, mitä huonekaluja! Oikein ihanaa joulua teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ne ovat hiljalleen kerättyjä löytöjä, vaikea kuvitella että ikinä möisin niitä pois. Hyvää joulua teillekin!

   Poista