28.12.2013

Joulukuvia ja reseptejä


 Sopu sijaa antaa. Meillä oli tosi mukava joulu perheen ja sukulaisten kanssa. Allaolevassa kuvassa perhettä ja äitini tyylikkäässä pitsimekossaan, jota jopa joulukirkossakin takana istuvat rouvat ihailivat :)



 Koska keittiössä ei ole juurikaan laskutilaa, tarjoilimme jälkiruoat olohuoneen puolella. Tein englantilaiseen hedelmäkakkuun marsipaanista jouluisen koristelun.


Jouluperinteisiimme kuuluu anoppini reseptillä valmistettava Parfait, jonka mieheni aina valmistaa edellisenä iltana viimeiseksi jäätymään pakastimeen.


Tässä sen resepti:

Anopin ihana Parfait

400 g pakastemustaherukoita
keltuaista
1 dl tomusokeria
5 dl kuohu- tai vispikermaa
1 rkl vaniljasokeria


Marjakastike:
200 g pakastemarjoja
3 rkl sokeria


Sulata mustaherukat kohmeisiksi ja soseuta monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Vatkaa kerma vaahdoksi toisessa kulhossa. Mausta vaniljasokerilla. Yhdistä vaahdot ja mustaherukkasose. Kaada jäädykeseos rengaskakkuvuokaan tai annoskulhoihin. Jäädytä foliolla peitettynä yön yli pakastimessa. Valmista marjakastike soseuttamalla marjat monitoimikoneessa. Lisää joukkoon sokeria. Nosta jääkaappiin odottamaan. Ota parfait sulamaan noin puoli tuntia ennen tarjoilua. Irrota parfait varoen veitsen avulla tarjoilulautaselle. Voit myös kastella vuoan nopeasti kiehuvaan veteen. Varo kuitenkin, ettei pinta ala sulaa. Tarjoile jäädyke marjakastikkeen kanssa tai valuta kastiketta koristeeksi päälle.




Eläimilläkin oli joulu, kettuterrieri oli kiltisti ja tarkkaavaisesti mukana lahjojen jaossa. Ja kyllähän sieltä löytyikin myös herkullinen possunkorvapaketti.









Edellisen postaukseni kommenteissa toivottiin suklaa-rahkakakun reseptiä, kakku onkin tosi yksinkertainen valmistaa ja tosi herkullinen! Tässä sen resepti:




Suklaa-rahkakakku

Resepti on ikivanhasta "Hyvä kokki"-keittokirjasta.

2 munaa
1 1/2 dl sokeria
250 g maitorahkaa
150 g margariinia sulatettuna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl vanilliinisokeria
1 dl hasselpähkinärouhetta
1 dl rouhittua talosuklaata

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen rahkan ja sulatetun margariinin kanssa. Lisää lopuksi pähkinä- ja suklaarouhe. Paista kakku voidellussa, korppujauhotetussa vuoassa (1,5l) 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 50-60 minuuttia.


Toivottavasti kaikilla blogiani seuraavilla on ollut hyvä joulu. Uutta vuotta juhlimme ystäväperheemme kanssa yhdessä kotonamme ja sitten edessä onkin miehen ja minun 10-vuotishääpäivän juhlimista kahdestaan Lontoossa. 




10 kommenttia:

  1. Ihania tunnelmia! Miehen suvussa tehdään tyrnijäädykettä, joka taitaa olla sukua teidän parfaitille. Anoppi kasvattaa tyrnejä puutarhassaan.

    Hyvää hääpäivää ja uutta vuotta! Meillä tulee vappuna 9 vuotta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mun on pakko kokeilla tuollaista tyrniversiota, rakastan tyrniä ja parfait on aina parempi mitä voimakkaamman makuiset marjat siinä on.

      Poista
  2. Kiitos reseptistä :). Tai oikeastaan molemmista, koska jäädyke alkoi myös houkuttaa..

    Ja mitä parhainta hääpäivää teille! Kuulostaa kivalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Nämä ovat molemmat hyviä ja helppoja tehdä, toivottavasti maistuvat :)

      Poista
  3. Mä tykkään pitsistä ja joku alterego haluaisikin pukeutua pitsiin, vaikkei mulle sovikaan. Kaunis äiti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin mäkin tykkään! Mutta minulle sopii paremmin hieman karumpi tyyli. Ehkä sitten vanhempana on pitsien aika :)

      Poista
  4. Mitä herkkuja :) Pakko testata vaikka uuden vuoden juhlapöytään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sopivat kyllä muuhunkin kuin jouluun, ja etenkin jos vähän koristelee, niin parfaitkin sopii juhlavampiinkin tilaisuuksiin.

      Poista
  5. Blogissasi näyttää olevan hyviä reseptejä! Mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

    Etsiresepti on hakukone, joka kokoaa reseptejä monilta suomalaisilta ruokasivuilta ja blogeilta. Monet ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille huomattavasti enemmän liikennettä.

    Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen


    Ystävällisin terveisin,
    Etsiresepti.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tarjouksesta, mutta blogissani ei valitettavasti ole kuin kaksi reseptiä, ja muutenkin keskityn blogikirjoittelussa enemmän talonrakennuksen aihepiiriin.

      Kiitos kuitenkin ja mukavaa jatkoa teille :)

      Poista