16.11.2013

Vanhoja tiiliä ja parioviaTänään nostelin purkutalon rikkinäisestä ikkunasta tiiliä ulos. Talo oli suuri hirsitalo, arvioisin talon rakennusajankohdaksi 1800-l. alkupuolen. 

Lähdimme talolle ostamaan kahta paria pariovia, jotka tulevat salin ja keittiön, sekä salin ja eteisen välille. Juttelin myös myyjän kanssa etukäteen puhelimessa, että voisimme katsoa ovien lisäksi myös tiiliä meidän kellarin lattiaa varten.

Tiilet olivatkin tosi hienoja, käsinlyötyä isoja tiiliä ja niissä on kauniita erilaisia terrakotan ja savun sävyjä.

On ilo saada omaan taloon vanhaa käsityötä kestävistä materiaaleista. Kun toisen talon elämän on aika päättyä, me voimme saada kattomme alle suojaan ja hyötykäyttöön sellaista, jonka säilyttäminen on vielä mahdollista.


Ovet ovat erittäin hyvässä kunnossa, näyttäisi että niiden kunnostukseksi riittää maalaus ja yhden listan kiinnittäminen.

Talo oli todella mielenkiintoinen, jäljellä oli paljon alkuperäistä: kauniita listoja, ovia ja ikkunanpuitteita, monia tapettikerroksia ja huonekaluja eri aikakausilta. Jouduin muistuttamaan itseäni kohtuullisuudesta, kun olisi tehnyt mieli alkaa haalia talosta meille kaikenlaista muutakin.

 Ostimme myös ohuempia tiiliä, jotka ovat peräisin kakluunien kuppikaakelien takaa.

25 kommenttia:

 1. Olipas helppo samaistua tähän. Tiilet oli mullakin päivän teema. Ja muistuttelu kohtuullisuudesta ihan jokaisen päivän :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävinkin jo katsomassa millaista kenkägrilliä -anteeksi- kenkätelinettä siellä Omppulassa oikein suunnitellaan :D Olen kyllä nähnyt muistaakseni sellaisen tiilistä tehdyn hyllyn, jossa oli lautoja hyllyinä välissä, ja se oli hieno.

   Poista
  2. Juu, just jotain sellaista olisi ajatuksena tehdä. Huomenna pitäisi taikoa jämälautaa jostain.

   Poista
 2. Mua vähän uteloittaa missä kävitte tekemässä löytöjä? Aivan ihania tiiliä! Mua vaivaa tiilihulluus. Ovihulluus. Puulaatikkohulluus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tori.fi:stä löysin ilmoituksen pariovista, talo on Raisiossa. Siellä olisi myös myynnissä puuhelloja, purettuja kakluuneja yms. jos kaipaatte jotakin, voin antaa myyjän puhelinnumeron.

   Poista
  2. Hetken passaan. Jos törmäät jossain porttiin, tarvittais toinenkin.

   Poista
 3. Huomenna on Vasarlan Vileenit -50%, ajateltiin ajella sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten houkuttelevaa! En varmaan uskalla tulla paikalle, että pysyisi se kohtuus näissä hankinnoissa. Paitsi että kyllähän me tarvitaan lautashylly, patakaappi kylpyhuoneeseen, ruokapöydän tuolit... no ehkä nähdään siellä :D

   Poista
  2. No vähän ajattelin...

   Poista
 4. Ihania tiiliä ja ovia, on noissa vaan tunnelmaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna,

   Toivon, että tunnelma välittyy meidän uudesta kodistakin.

   Poista
 5. Älkää putsatko tiiliä liikaa, mies teki sen virheen. Niistä hävisi ajan patina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mierinkin juuri miten kauniilta harmaat laastikohdat näyttävät, ja myös mustuneet päädyt on hienoja!

   Poista
 6. Vau, mitkä löydöt. Tuon sängyn kuvassa ottaisin kyllä tänne... :)

  VastaaPoista
 7. Talosta olisi varmasti löytynyt Villa Iduriin monenlaista :)

  VastaaPoista
 8. Tuollainen vanha talo on varmasti oikea aarreaitta! Upeita ovia ja tiiliä löysitte! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä hakureissut on hauskoja, kun ikinä ei tiedä etukäteen millainen paikka siellä odottaa. Nyt tuli tosi vaikuttunut ja epätodellinenkin olo kun talossa oli kaikki niin vanhaa, mitään modernisointeja tai nykyajan tavaraa ei näkynyt missään.

   Poista
 9. Uutena lukija lukijana jään seurailemaan mielenkiinnolla rakennusurakkaanne. Mahtavia löytöjä. Vanhat peiliovet ja patinoituneet käsinlyödyt tiilet ovat kyllä niin kauniita. Mukavaa perjantaita!
  ps. Aivan huikeita kuvia tuolta teidän Amsterdamin vanhasta kodista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lukijaksi! Mukavaa, että löysit tänne :)

   Poista
 10. Olikohan tuo sänky myös haettavissa, et sattunut kysymään? :D Se on täydellinen.

  Annika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luultavasti melkein kaikki on myytävänä, jos haluat kysyä myyjältä niin minulta saa numeron :)

   Poista
 11. Milloin ja mitä noista vanhoista tiilistä on tulossa? Jään seurailemaan. Nimittäin omalla tontillani on myöskin joskus aikaisemmin ollut talo, ja oman talon rakentamisen yhteydessä vanhoja tiiliä on löytynyt maan alta vaikka kuinka paljon. Samoin naapurin tontilta, eli lähistöllä on kuulemma ollut myös tiilitehdas joskus 100 vuotta sitten. Eli jään kuulolle, itselläni on jotain ideaa vanhojen tiilien käytöstä vaikka koristeena puutarhassa, mutta ihan tarkkaan en ole itse vaan keksinyt mitään "sopivaa" mihin näitä tiiliä nyt sitten käyttäisin. Toistaiseksi ne ovat vaan pinossa tontin reunalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terve Mika!

   Meille tulee tiilistä kellariin lattia ja tarkoitus olisi käyttää tiiliä (jos löydän niitä lisää) myös sisällä esim. tulisijojen takana seinässä. Niitähän voi käyttää myös saunassa kiukaan takana, jos pinnan käsittelee vettä hylkiväksi. Puutarhaankin voisi tehdä vanhoista tiilistä kauniin polun tai erilaisia kasvatuslaatikoita.

   Poista
 12. Sääliksi käy kun vanhoja ja ihania taloja rapistuu, ovat paljon hienompia kun nykyajan talot (50-luvusta eteenpäin) :( Mutta hyvä sit taas teille :D Mahtavia löytöjä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, tämäkin talo olisi ollut todella ihana. Mutta parempi sekin, että edes joitain osia säilyy, ettei kaikki kaunis ja hyvintehty vanha käsityö mene kaatopaikalle.

   Poista