25.10.2013

Kurkistus kissanluukusta

Hotti, hotimpi, hottis... sä oot mun kellarikerros! Tykkään aika paljon meidän kellarista. Kissanluukut on jo kohdillaan ja sisällä tosi paljon avaraa tilaa puutarhatarvikkeiden säilyttelyyn, puutöihin ja sadon säilömiseen.

En pysy enää kameran kanssa rakentajien vauhdissa mukana, näiden kuvien jälkeen seiniä on jo tasoitettu ja lattiat peitetty sepelillä.

Kellari siis koostuu isosta tuulettuvasta puolesta, jossa on perunakellari ja tilaa nikkaroinnille ja tavaroiden säilyttelylle, sekä pienemmästä lämpöeristetystä osasta, johon tulee pienet ikkunat, puolilämmin "eteinen" ja meidän tekninen tila. 

Pintaan on tulossa perinteinen tasaiseksi hierretty rappaus. Kellarin seinät on tarkoitus sisäpuolelta kalkita ja lattioille tulee betonivalu. Perunakellariin etsin vanhoja käsinlytöyjä tiiliä lattiaksi.Perustuksessa olemme käyttäneet nykyaikaisia rakennusmateriaaleja, jo aika alusta asti oli  selvää, että rinnetontille rakentaessa perustus on tehtävä mahdollisimman turvallisesti, esimerkiksi sadevesien ohjaaminen pois ja maamassojen kellarin seiniin kohdistama paine on otettava tarkasti huomioon tällaisellä rakennuspaikalla.

Korkeat perustukset tulevat tietysti kalliimmiksi kuin matalat perustukset, mutta saimme toisaalta melkein 100 m2 lisätilaa, joka vähentää piharakennusten tarvetta. Myös teknisen tilan saaminen kellarikerrokseen vapautti talon asuinkerroksissa lisää neliöitä asumiskäyttöön. Talon tunnelmallekin on minusta hyväksi, että nykyajan tarpeellinen talotekniikka on sijoitettu asuintiloista erilleen kellariin.

Ulkopuolelle täyskorkeaa seinää ei jää näkyviin kuin yhdelle kulmalle, johon tulee kellarin puinen ovi ja ikkunat.8 kommenttia:

 1. Jeeee :). Ihanaa, kun alkaa nousta seinät pystyyn.
  Ja perustukset on jokatapauksessa aina niin kalliit, että ihan viisasta tehdä niistä samantien korkeat, kun kerran mahdollisuus on. Sitä lisätilan määrää osaa taatusti arvostaa, kun on valmista.

  Toimeliasta viikonloppua Pömpelin porukoille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annukka, Rentouttavaa viikonloppua sinulle! :D

   Poista
 2. Teillä hommat etenee tosi hienosti! Varmasti tosi kätevä ja tarpeellinen tuo kellarikerros :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä mahtavaa nähdä suunnitelmien muuttuvan todeksi :)

   Poista
 3. Voi mahtavaa, miten teidän tupanne alkaa jo hahmottua! Todella hyvältä ratkaisulta kellarikerros kyllä vaikuttaa. Paljon tsemppiä sinne raksa-arkeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, vertaistuki lämmittää kovasti :)

   Poista