6.10.2013

Esittelyssä talon pohja Tällä viikolla rakennustyöt ovat edenneet anturoiden valamisesta perustusten muuraukseen. 


Tässä kuvassa näkyy valettu antura ja siis talon ulkoseinien sijainnit. Isäntä seisoo alakerran wc:n nurkassa ja katsoo laatikon malliselle lasikuistille, jonka alle tulee perunakellari. Oikeassa reunassa näkyvät letkut taas ovat oman laatikkonsa muodostavasta keittiössä. Etualalla on koko pitkän sivun pituudella sali, ja kakluuni sekä saunan puolelle tuleva puukiuas sijoittuvat pohjan keskikohdilla näkyvän tukipilarin anturan kohdalle.


Seuraavassa kuvassa näkyy tontin tämänhetkinen tilanne, eli keittiön alle jäävän kellarin varaston ja teknisen tilan seinissä on eristeharkkoa, sekä tuulettuvan alapohjan puolella tavallista Leca-harkkoa jo muutama kierros.

Harkkoja on nostettu valmiiksi talon sisäpuolelle, jotta heti huomenna aamulla muurarien palatessa töihin, heidän ei tarvitse alkaa kuljettaa harkkoja, vaan voivat jatkaa heti muurausta.

Talon alakerran lattiataso tulee n. 60 cm takana näkyvän maanpinnan yläpuolelle, joten aika kova muuraaminen vielä miehillä on, ennenkuin saavutetaan taso, josta hirsimiehet jatkavat.10 kommenttia:

 1. Kääk! Teillähän näyttää mukavalta. Meillä justiinsa anturoita laitellaan ja jos hyvin käy saadaan ne paikoilleen ja mahollisesti valettua ensviikon aikana, sitten vaan perustusten tekkoon meilläkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa kun teillä on niin samassa vaiheessa työt kun meilläkin. Mua jännitti tosi paljon miltä talon mitat näyttävät maisemassa, mutta oon kyllä tosi tyytyväinen. Talo ei ole iso halli, mutta kuitenkin tilaa on ihan tarpeeksi :)

   Poista
 2. Tosi hienosti näyttää projekti edistyvän. Kohtahan teillä on talo pystyssä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulkaa sitten katsomaan itse kun olette ensi kerran Suomessa :)

   Poista
 3. Vau, onnea rakennuspuuhiin! Heitin sinulle muuten haasteen. En tiedä, onko sinulla tapana vastata näihin, mutta käy kurkkaamassa http://muonamiehenmokki.blogspot.fi/2013/10/playmobil-avaruusalus-ja-haaste.html - ja vastaa, jos ehdit ja siltä tuntuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ilahdun aina kun Pömpeli on muistettu. Tämä haaste on kuitenkin kiertänyt minulle jo niin moneen kertaan, että taidan nyt jättää laittamatta eteenpäin :)

   Poista
 4. Eiks oo hieno tunne, kun alkaa ihan oikeasti talo hahmottumaan :)?

  Se vaan on jännää, kuinka pieneltä perustukset yleensä näyttää. Ainakin itselleni on aina tullut sellainen tunne perustuksilla seistessä, että mahtuuko tähän muka kaikki se, mitä on aiottu.
  Mutta ei tarvita kuin lecaharkot ja vähän korkeutta, niin alkaa jo tulla ihan eri tavalla tilan tuntua.
  Mielenkiintoista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun isä varoitteli mua etukäteen siitä, että talo näyttää perustusvaiheessa tosi pikkuiselta. Oon kyllä ihan tyytyväinen kuitenkin tähän vaikutelmaan, ekologisuuden kannalta en halunnut taloon turhia neliöitä. Mutta kyllä munkin piti vielä laskea onko tuon salin pituus tosiaan yli 7m, kun näytti niin minimaaliselta :)

   Poista
 5. Tuo näyttää niin selkeältä :) Kaikki on suorassa ja ehjää. Mieheni tokaisi yhtenä päivänä, että "kyllä uusissa taloissa on kuule puolensa". Ja onhan niissä! On hauskaa päästä seuraamaan, miten teillä uusi ja vanha yhdistyvät.

  VastaaPoista
 6. Totta, että uudessa on oma helppoutensa, tiedetään ainakin tarkasti mitä seinien sisällä ja lattian alla on. Vanhat talot on kuitenkin persoonia, joilla on kaikilla oma luonteensa, ja vanhassa on sellaista tunnelmaa, jota uuteen ei tekemällä saa.

  VastaaPoista