29.9.2013

Vanhat pariovet, kaakelit ja ihana kaupanpäällinen

Täytyy miettiä tarkasti mitä toivoo, vanha sanonta siitä, että sitä saa mitä tilaa, ei voisi enempää pitää paikkaansa.  Pari päivää sitten ajattelin Joulua ja mietin, että olisi hienoa löytää vanha kaunis joulukuusenjalka.  Ylläolevasta kuvasta sitten näkyy minkä sain eilen kaupanpäällisenä Wanhan Wallankumouksesta.

Eilen siis ajelimme Turkuun, Wanhan Wallankumoukseen hakemaan keittiöön ostamiani vanhoja kaakeleita. Kaakelit odottelivatkin jo hyvässä järjestyksessä, puhtaina ja kauniina. Mutta, niin kuin tavallista, unohdin kuvata kaakelit ennen kuin ne olivat jo käärittyinä sanomalehteen ja pakattuina banaanilaatikoihin. Onneksi kuitenkin kaakeleiden ulkonäkö on helppo muistaa, sillä ne ovat ihan samaa sarjaa kakluunimme kanssa :) Rocaille-koristekuviokin on aivan samanlainen kuin salin kakluunissa.

Onneksi olimme ottaneet myös peräkärryn matkaan, koska toivoimme samalla kertaa löytävämme lisää vanhoja ovia taloon. Löysimmekin kauniit klassiset n. 20-luvun peilipariovet karmeineen, leveys on vain n. 130 cm, joten ne sopivat hyvin miehen ja minun huoneen oveksi yläkertaan. Ovien rapistuneen valkoisen maalin alta näkyy myös tosi kaunis lehmuksenvihreä maali, jota yritän nyt rapsuttaa varovasti esiin. 


14 kommenttia:

 1. Oi, tosi kauniit pariovet olette löytäneet! :) Ja nätti on myös tuo kuusenjalka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oli kyllä aika hyvä fiilis kun kotona purettiin tätä tavarakuormaa.

   Poista
 2. Ihania, ihania löytöjä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niin meidän näköisiä ja onhan se aika hauskaa kasata taloa kaikenlaisesta purkutavarasta :)

   Poista
 3. Todella kaunis kuusenjalka ja miten kauniit ovet, ihanat! Se on jännä juttu, että monesti eteen tulee se, mitä olet miettinyt... ihmeellistä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saan kyllä olla kiitollisella mielellä kun tällaisille kauniille esineille saan tarjota kodin.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Ja tosi tuhtia tekoa, yksi ovilehti on vain n. 60 cm leveä, mutta niin painava, että en yksin jaksanut kantaa (Wallankumouksen rouva kylläkin pippurisena kantoi yksin).

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos, väritkin on ihan suunnitelman mukaisia :)

   Poista
 6. Todella kaunis kuusenjalka! Pieni minäni ajatteli heti kateellisena, että miksen ole itse käynyt sitä Wallankumouksessa ostamassa :D Suurempi minäni on iloinen puolestasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvi, ja toivon, että sinullekin löytyy oma vanhanajan kuusenjalka :)

   Poista
 7. Tuo kuusenjalka! Rakkautta ensi silmäyksellä! Oih!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli sellainen olo, että en tarvitse mitään muita joulukoristeita kun on tuo :) Mutta ehkä sitä voisi jotain tyyliin sopivia kauniita paperikoristeita ja kynttelikköjä vielä hankkia.

   Poista