19.9.2013

Räjähdyksen jäljiltä

Eilen taas näkymä tontilla oli muuttunut jo aivan toisenlaiseksi. Talon alle jäävältä alueelta oli pamautettu kallioon kuoppa, räjäytykset oli saatu tehtyä nopeasti ja siististi.  En oikein silti tuntenut itseäni erityisen hyväksi luonnonystäväksi kun katselin räjäytystemme aiheuttamaa muutosta maisemassa. Ystäväni totesikin hirtehisesti, että varmasti liito-oravatkin ovat tassut korvilla kauhistelleet räjähdyksiä. Oikeasti olen kuitenkin niin paatunut, että en ole kovin pahoillani tästä "tuhosta", tontti kun oli jokatapauksessa jo kaavoitettu pientalorakentamiseen ja jos me ei oltaisi räjäytelty siellä, niin sen olisi aika varmasti kuitenkin tehnyt joku muu.  Kaavaan määritelty rakennuspaikka kun sijoittuu siten kalliolle, että ilman louhintaa turvallinen ja kestävä perustaminen olisi ollut hyvin vaikeaa. 

Jo tänään louhosta ryhdytään kuljettamaan pois tontilta ja raivausvaihe päättyy ja sitten seuraava vaihe onkin jo rakentamista.

Kuvissa talonpaikka räjäyttelyä ennen ja jälkeen 


2 kommenttia:

  1. On noilla pommeilla vaan uskomaton voima. Äläkä murehi oravista, ne on vaan mielissään että saavat uusia naapureita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon kyllä suunnitellut liito-oravapöntön asentamista pihapuuhun, toivottavasti se korvaa rakennusaikaisen metelöinnin :)

      Poista