6.9.2013

Maatöitä ja kiviaitaa

Tontilla työt edistyvät kovaa vauhtia. Hyvä kaivinkoneurakoitsija on kullan arvoinen: isolla kauhalla kivenmurikat siirtyvät ja peruskallio paljastuu maan pintakerroksen alta rivakasti. Maatöitä meille tekee Erik Friberg Lohjalta.

Kävin eilen illalla tontilla ja päivän aikana oli talon paikka ilmestynyt näkyviin. Oli mukavaa nähdä mihin seinät tulevat ja hahmotella mielessäni tilojen mittasuhteita.  Kävelin huoneiden paikoilla ja katselin mihin kohtaan metsän puiden runkoja talon harja kohoaa. 

Olen tosi iloinen siitä kuinka hyvin talonpaikka näyttää sopivan maisemaan ja miten sopivan kokoiselta talon pohja tuntuu.

Isäni huolehtii tällä hetkellä töiden sujumisesta tontilla, tässä kuvassa miehet ovat  talon paikan reunalla miettimässä lattiakorkoa.Kiviaita tontin reunalle on myös toteutumassa, upeita isoja kiviä on löytynyt paljon ja kaivinkoneella ne saadaan jo nyt aseteltua oikeille paikoilleen. Kiviaidalle vedetään linja kaivinkoneella ja isoimmat murikat tulevat alimmaisiksi. Kiviaitaa voi sitten myöhemmin pikkuhiljaa rakentaa pienemmistä kivistä lisää nais- ja miesvoimin. 
17 kommenttia:

 1. Kova homma, mutta sitten jälkeenpäin varmaan ilahduttaa. Kiviaita on hieno, kun sen huolellisesti tekee.

  Hyvää viikonloppua.


  Pssssst... osallistu arvontaan blogissani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin!

   Yritin päästä vastavierailulle blogiisi, mutta profiilistasi en löytänyt linkkiä...kerrotko vielä blogin osoitteen, niin osallistun mielelläni arvontaan :)

   Poista
  2. Ahaa, nyt näinkin linkin! Taitaa olla näkö huonontunut :)

   Poista
 2. Oi, teillä jo kaivetaan! Meillä tulee maanantaina motomies kaatamaan puut ja hyvällä lykyllä loppuviikosta pääsis jo kaivuri kuopimaan.

  Ihanaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu, että nyt tämä rakentaminen lähti tosi nopeasti etenemään. Ensin suunniteltiin pitkään ja tontilla ei tapahtunut mitään ja nyt se on jo selvästi rakennustyömaa :) Kyllä se teilläkin sitten pian alkaa edistyä!

   Ja Hyvää, talounelmien täyteistä viikonloppua sinullekin!

   Poista
 3. Upeaa, olet saamassa sen kiviaidan!! Tunne tontilla käydessä on varmasti kutkuttava - pakko olla, kun täällä asti tuntuu odotus ja mukava jännitys ilmassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on vaikea olla hihkumatta kun melkein vuoden suunnittelun jälkeen alkaa piirustukset muuttua todeksi. Ihan uskomatonta, että todella omista ajatuksista ja mielikuvista tulee oikea talo.

   Poista
 4. Oi, kiviaidasta tulee varmasti upea! Oman lapsuudenkotini lähellä on pitkä ikivanha kiviaita, joka on sammaloitunut. Se on varmaankin tehty pelloilta raivatuista kivistä. Niin kaunis. Meillä kaava sanoo puuaita tai pensasaita. Taloa ympäröikin pensasaita, joka muistuttaa kyllä enemmän pensasryteikköä... Jotain pitisi sille(kin) tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perinteinen tapa käyttää maan raivauksessa löytyneet kivet aitana on niin ekologista ja säästäväistä, että harva nykyajan innovaatio on yhtä järkevä. Ja kun aidan kivet ovat samalta paikalta löytyneitä, niiden väritys myös sopii hyvin ympäröivään maaperään.

   Kiviaita tulee meillä tontin ja virkistysalueeksi kaavoitetun metsän rajalle, toivon, että sammaleet pian valtaisivat aidan, jolloin se muuttuisi kauniisti osaksi metsää.

   Poista
 5. Aitaan saa sammalta sekoittamalla lehänsontaa ja piimää :).Sitten vain kiviä 'maalaamaan'. Näin teki eräs tuttu ja aika pian aita näytti ikivanhalta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Voin kuvitella miten sammalet innostuvat tuollaisesta kasvualustasta... Täytyypä painaa mieleen tämä ohje!

   Poista
 6. Sulle olisi haaste blogissani :)

  VastaaPoista
 7. Kiviaita <3 Siitä tulee ihan jumalaisen kaunis! Meillä alkaa risuaitatestaus lokakuussa, kun ei ole enää kuumaa päivisin ja lehdet on tippunet kaadetuista puista ja pensaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on suunnitelmassa piirretty tontin yhdelle sivulle risuaita, mun pitää ottaa sitten mallia miten te oman aitanne teette.

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Totta, ja "huoltovapaa" :)

   Poista