18.9.2013

Maailman hienoin aita


Anteeksi mahtipontinen otsikko, mutta olen aika iloinen siitä millainen näkymä odotti eilen tontilla.  Jykevä kivimuuri metsänreunassa, juuri aseteltu, mutta ällistyttävän samannäköinen kuin vanhojen pihapiirien ikuisuuksia vanhat muurit. Ainoastaan sammal puuttuu :)


Koska kivet ovat paikanpäältä, niiden värit sopivat minusta hyvin luonnollisen näköisesti maan ja maiseman sävyihin. 
Kiviaidan takia meidän ei tarvinnut kustantaa ison kivikasan poisvientiä tontilta, ja koska metsän reunaan olisi joka tapauksessa tehty aita, säästimme sekä kustannuksia että luontoa kun nyt tontille ei tarvinnut ostaa eikä kuljettaa aitatarpeita.

Aidan rakennus jatkuu vielä, annetaan sen muotoutua rauhassa.

Kivimuuri on minusta hyvin rauhoittava elementti maisemassa. Sen muoto on orgaaninen, mutta silti se selkeästi rajaa pihapiirin. Se luo minulle tunteen pysyvyydestä ja turvallisuudesta. Kuitenkin metsäneläimet pääsevät liikkumaan aidan yli ja niille löytyy muurin raoista suojaisia pesäkoloja. 


17 kommenttia:

 1. Mäkin olisin voinut ottaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja mulle kelpaisi myös teidän mukulakivet :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Senja,

   Mietin välillä ymmärtääkö kukaan muu miksi olen niin innoissani harmaista, multaisista kivenmurikoista, mutta näköjään jotkut muutkin ymmärtävät niiden päälle :)

   Poista
 3. Törkeen hieno!! :)

  VastaaPoista
 4. Otsikko on just hyvä ja vastaa sisältöä :)

  VastaaPoista
 5. Vastaukset
  1. Luulen, että tulee kivaa kontrastia kun aita on noin massiivinen ja taloon ja puutarhaan tulee sitten pieniä mietittyjä yksityiskohtia.

   Poista
 6. olen onnellinen puolestasi, ihanaa kun unelmasi toteutuu! juuri niin kuten kirjoitit, kiviaita on ekologinen ja luo pysyvyyden, turvallisuuden tunnetta, koen niin itsekkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ilona, tuntuu kivalta jakaa näitä tunnelmia täällä blogissa, itsekin saan iloa kun luen toisten blogeista mitä mukavaa heille tapahtuu.

   Poista
 7. Oma rajattu alue on tärkeää ja tuo on niin vahva, ettei sitä noin vain liikutella - eikä lahoa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, eikä jää epäselväksi missä kulkee tontin raja :)

   Poista
 8. Tuosta on paha paremmaksi laittaa. Tuo on HIENO aita ja hienommaksi vaan tulee vuosien saatossa. Jos saisin valita millaisen tahansa aidan, se olisi eittämättä juuri tuollainen vanhan muuriaidan tyyppinen kiviaita. Krtakaikkiaan upea aita teille tulee!

  VastaaPoista
 9. Vau! Voin vaan todeta, että mahtava aita teille tulossa!

  VastaaPoista