4.9.2013

Keittiön laatoituksetMua viehättää juuri nyt isot ja näyttävät keittiön laatoitukset. Massiivisen kaasulieden pariksi en halua mitään pientä piiperrystä, vaan minusta lieden takaseinän laatoituksen mittasuhteiden on hyvä olla samaa paria lieden koon kanssa.  

Ylläolevan kuvan kaakelit on minusta ihan mahtavat: vanhat, kiiltävät ja vaan yksinkertaisesti tosi kauniit. Tuollalailla laatoitetun keittiön seinän nimi ei voisi kyllä  olla "keittiön välitila", paremmin sopisi "keittiön keskipiste" ;)

Meidän kakluuni edustaa myös tyylillisesti samaa muotoilua ja kaakelit ovat muutenkin samannäköiset, joten tällainen kaakelointi keittiössä kokoaisi myös talon tiloja tyyliltään yhtenäisiksi. Eri asia sitten miten tuollaisen painavan ja massiivisen laatoituksen saa pysymään seinässä, meillä kun lieden takana on hirsiseinä, hieman lisäeristystä ja puukuitulevyä. Aion kuitenkin yrittää nyt selvittää miten tällaisen saisi siihen toteutettua.

  Mistähän sitten tuollaisia vanhoja kaakeleita löytää? Tässä toinen versio samasta teemasta, tämä kalpenee kyllä minusta hienoudessa tuolle ylemmälle, mutta viehättävä on kyllä tämäkin ja helpommin toteutettavissa kun tämännäköistä laattaa saisi ostettua ihan kaupastakin, eikä tarvitsisi taas kissojen ja koirien kanssa ryhtyä etsintöihin :)
17 kommenttia:

 1. Meillä lieden ja vieressäolevan puuhellan takaosa on valkoista, tosin vain 10 x 10 laattaa mutta tykkään sen simppelistä ilmeestä silti. Ja sopii hyvin, kun puuhellakin laatoitettiin samalla. Mutta nuo esimerkkisi ovat kyllä aivan ihania, varsinkin ensimmäinen, ah.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kymppilaatta on munkin makuun, harkitsen tehdäänkö me joku talon laatoituksista ihan "peruslaatalla", juuri sellainen valkoinen 10x10 on niin ajaton ja tyylikäs valinta, ja sopii monenlaiseen sisustukseen.

   Toisaalta jos me keittössä lähdetään krumeluurille laattalinjalle, niin sitten muidenkin tilojen laatoissa voisi ainakin olla samaa kiiltoastetta tai muuten tyylissä jotakin samaa.

   Poista
 2. Nuo molemmat vaihtoehdot ovat tosi kauniita :) Jos päädytte teettämään laattoja, niin Hattulan Kaakelitehdas voisi olla yksi mahdollinen paikka. http://www.kaakelitehdas.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin jo myös tuota teettämistä, saisi ainakin toiveiden mukaiset :) En sitten tiedä onko se meidän laattabudjetilla mahdollista, saattaa olla aika hintavaa puuhaa.

   Poista
 3. Herranenaika! Ihan todella upeita kaakeleita! Itse vinkkaisin metsänkylän Navettaa, Wanhan Vallankumoista tai esmes Billnäsin varaosa-apteekkia vai oliko se varaosapankki?

  Nuo prinnekorjausmateriaalipuljut (jessus mikä sana) joka tapauksessa voisi olla oikea osoite hankinnoille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävinkin tyttären kanssa kesällä Billnäsissä varaosapankissa, ja siellä yläkerrassa oli monta purettua kaakeliuunia myynnissä, sekä hyllyillä myös paljon vanhoja kakluunien osia ja irtokaakeleita. Ehkä sieltä voisi löytyä sopivat seinällekin, täytyypä tehdä uusi retki Billnäsiin :)

   Poista
 4. Moi!

  Meiltä tosiaankin löytyy ylimmän kuvan kaltaista kaakelia varaosina.Kuppikaakelit vaativat sisälleen noin viisi senttisen syvyisen tiilen tai ihan vaan laastia.Lähetetään myöskin Matkahuollon kautta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa! Otan sinuun tänään yhteyttä kunhan pääsen kotiin :)

   Poista
  2. Mä menen huomenna Turkuun, jos tarvii jotain kuriirihommia.

   Poista
  3. Laitoin Wanhan Wallankumoukseen sähköpostia :)

   Ja olen tosi otettu myös kuriiripalvelun tarjoamisesta! Katsotaan nyt tuleeko huominen liian nopeasti, mun täytyy hieman vielä miettiä tätä yllättävää kaakelimahdollisuutta.

   Poista
  4. Mä menen nimittäin ihan Wanhan Wallankumouksen lähelle, siksi tarjouduin. Lähden aamulla ja tulen ip.

   Poista
  5. Kuvia kaakeleista en ole vielä ehtinyt saamaan, joten ei taida ehtiä sun kyytiin, kiitos kuitenkin tosi paljon!

   Poista
  6. Kävin silti seurustelemassa ja penkomassa saranoita. Eli ei kestä kiittää.

   Poista
 5. Rakennusapteekista kannattaa myös kysellä. Niiltä löytyy myös uusia vastaavia kaakeleita!

  VastaaPoista
 6. Tosi kauniita kaakeleita! Tuo alempi kuva on jotenkin niin tunnelmallinen kauniine puuhelloineen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen nyt tosi innoissani näistä vintagekaakeleista, ne on ihan oma maailmansa...yritän nyt etsiä kierrätyskaakeleita myös muuallekin taloon:)

   Poista