14.9.2013

Keittiö on piirretty ja tilattuKun olin saanut keittiön toiminnot luonnostelua omille paikoilleen, ryhdyin piirtämään ja mitoittamaan keittiön kaappeja. Mun kaikkienaikojen ihanin keittiöunelma on kotoisin Maalaisunelma 2/10-lehdestä. Harmi vaan, että jokaisessa kuvassa laatikoiden eteen on stailattu kaikenmaailman roinaa ;)
Kaappien piirtäminen ei ollut mikään ylitsepääsemätön homma, laskemistahan se lähinnä on ja yksityiskohtien miettimistä, ja kun keittiön tyyli on ollut selvillä jo ainakin vuodesta 2010, niin tyyliseikkojen suunnitteluun ei kulunut kauaa aikaa :) 

Teetämme keittiön puusepällä ja osa mitoista tarkentuu kun kaappien valmistus alkaa ja olemme hankkineet intergoitavat kodinkoneet. Kaapiston päätyihin, seinää vasten tulevien kaappien lopullinen leveys voidaan lyödä lukkoon vasta kun hirsiseinät ovat pystyssä ja paikanpäällä voidaan tehdä tarkistusmittaukset. Kun keittiö tehdään käsityönä, voi puuseppä myös itse vielä katsoa, että esimerkiksi laatikoiden tarkat leveydet ovat hyvät.

Kaappien oviin tulee yksinkertaiset peilit ja 180 cm pitkän saarekkeen laatikot  kuvanmukaisesti suoralla etuosalla, ja mahdollisuuksien mukaan on tarkoitus käyttää vanhoja kauniita saranoita ja vetimiä.

Kaikki kodinkoneet liettä lukuunottamatta integroidaan, astianpesukone tulee kaapinnäköiseksi, mikro menee saarekkeen alakaappiin ja jääkaappi- pakastimelle tehdään puupaneelista kattoon asti korkea komero. 

Lieden taakse tehdään kaakelointi vanhoilla valkoisilla kaakeleilla. Kaakelit löytyivät Wanhan Wallankumouksesta. Tässä linkki blogimerkintääni jossa haaveilin vintage-laatoituksen perään: Keittiön laatoitukset.

Kaapistojen alaosaan tulee n. 15 cm korkea koristelista. 
Kaapistojen materiaaliksi valitsimme koivun, ja kaapistot tehdään takasivuja ja laatikoiden pohjia myöten kokonaan massiivipuusta. 

Pintakäsittely tehdään maalaamalla pellavaöljymaalilla, joka aikanaan patinoituu -toivottavasti- kauniisti :) Keittiö on suunniteltu kestämään sekä tyylin, että materiaalien osalta mahdollisimman pitkään.

Varmaan ei mikään ihme, että olen keittöstä tosi iloinen. On hienoa, että sain piirtää itse keittiön kalusteet, keittiön materiaalit ja valmistustapa ovat mahdollisimman ekologiset ja voimme teettää keittiön paikallisella käsityöläisellä.
17 kommenttia:

 1. Tulee varmasti aivan mahtava keittiö, innolla jään odottamaan.

  VastaaPoista
 2. Vaikka itse olen oman keittiöni valinnut, pieni kateus läikähtää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä meidän tulevassa keittiössä on kyllä omat jännityselementtinsä kun en ole voinut valita ulkonäköä mallistosta valokuvien perusteella, vaan ilme tulee vaan mun pään sisältä :D Onneksi on kunnollisen oloinen tekijä keittiölle.

   Välillä mullekin tulee blogeissa vastaan juttuja, joita olisi ollut kiva saada omaankin taloon, mutta joihin ei itsellä ole joko budjetti riittänyt tai en ole vaan valintahetkellä tajunnut, että sellainenkin olisi ollut mahdollinen vaihtoehto, tai sitten muuten vaan valinnan hetkellä on tykännyt enemmän jostakin muusta. Ja hyviä vaihtoehtoja on niin paljon, että kaikki ei vaan mitenkään mahdu samaan taloon.

   Poista
  2. Mä en vaan olis nyt kyennyt tekemään sellaista yksiselitteistä päätöstä, minkä teetetty keittiö olisi vaatinut. Mutta silti valitsemani keittiön mahdollinen pilipalius kaihertaa.

   Poista
  3. Luin sun vanhempia keittiö-kirjoituksia, ja ei niistä ainakaan mitä pilipali-vaikutelmaa tullut. Ja teillähän on vielä se hieno saarekekin ja itsetehdyt betonitasot.

   Meillehän tulee sitten kaikki kodinkoneet (paitsi miehen hieno liesi) ihan jotain perus halpoja ja hanoissa ja tiskialtaassa luetetaan Ikeaan :) Meillä on aika tarkka budjetti koko taloprojektiin ja vaikka keittiöön on päätetty sijoittaa, niin siinäkin on tarkka raja minkä alla kustannusten pitää pysyä.

   Poista
  4. Teetkö nyt jotain tähdellistä? Me pinkopahvitetaan ja mä keitän liisteriä. Lapsille on tarjolla myyrää. Sopii poiketa.

   Poista
  5. Voi, kuulostaa houkuttelevalta, valitettavasti en ole tänään paikkakunnalla :(

   Poista
  6. Ok. Ehditään.

   Poista
 3. Hatunnosto sinulle ja hienoa käyttää pientuottajia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pilvi, luin juuri mun aiempia keittiö-postauksia ja vielä keväällä olin kirjoittanut, ettemme voi budjetin takia teettää omien suunnitelmien mukaista keittiötä, onneksi kuitenkin budjetin tarkentuessa ja hintaselvittelyjen jälkeen siitä tulikin mahdollista.

   Poista
 4. Ihan kivannäköistä. Kaapistojen sokkeliin voisi upottaa tavaraa myös - sellaisia pitkiä kapeita tai leveitä, jotka eivät mahdu jonnekin muualle. Tilasta on aina pula...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Kun olemme asuneet viime vuodet erilaisissa vuokra-asunnoissa, joissa on ollut ihan pienet keittiöt ja esim. Hollannin keittiössä oli vaan kaksi kaappia ja kaksi laatikkoa, niin tulevan keittiön laatikkorivistöt tuntuvat ihan luksukselta.

   Poista
 5. Hienoa! Mäkin harkitsen vakavasti keittiön teettämistä puusepällä.

  Vanhempani tilasivat muutama vuosi sitten eräästä- nimeltä- mainitsemattomasta-firmasta keittiön. Mitat olivat ihan väärät ja myyjä vaan totesi, että eihän se nyt sentin päälle ole. "Täh?!"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi ikävä kuulla, että vanhempasi ovat kohdanneet tuollaista "asiakaspalvelua". Keittiö on kuitenkin yleensä yksi talon sisäpuolen kalleimmista hankinnoista, niin eihän silloin voi missään nimessä tyytyä mihinkään maanantaikappaleeseen.

   Poista
 6. Oooh! Tuosta tulee upea!

  Meillä oli ensin ajatuksena tehdä kalusteet itse, mutta siihen ei taida olla ajallisesti mahdollisuuksia. Rohkenen kysellä, josko voisit hieman paljastaa mitä tuo puusepän osuus tulee maksamaan teillä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katselimme vertailun vuoksi tehdasvalmisteisten keittiöiden hintoja ja keittiömme kokonaishinta tulee olemaan samaa luokkaa kuin ok-laatuinen Puustellin tai Parman keittiö. Meillä keittiöön tulee vähemmän kiintokalusteita kuin mitä tilaan olisi oikein änkemällä saanut mahdutettua, ja kaapistojen määrähän tietenkin vaikuttaa hintaan.

   Neljän sepän osittain mdf-levysta valmistetut "vanhan ajan keittiöt" ovat listahinnoiltaan kalliimpia kuin meille tuleva keittiö.

   Jos haluat tarkemmin vielä jutella yksityiskohdista ja miten meidän keittiön hinta muodostuu, niin voin mielelläni laittaa tarkemmat hintatiedot sähköpostilla.

   Poista