25.9.2013

Farrow & Ball-tapetteja


Ensimmäiset tapettimallit saapuivat tänään Englannista. Osa väreistä oli kirkkaampia kuin mitä olin toivonut, mutta ainakin kuvassa näkyvät Rosslyn, Bumble Bee ja  Polka Square näyttävät sävyiltään sellaisilta, että niitä voi hyvin harkita Pömpeliin. Olen ajatellut käyttää sisustuksessa paljon luontoaiheita, se tuntuu meille läheiseltä teemalta ja tavallaan itsestäänselvältäkin metsän reunaan rakennettavaan hirsitaloon, jonka takapihalla kasvavat sammaleet ja sängystä voi katsella kattoikkunasta  yötaivasta.

Näissä Farrow & Ball-tapeteissa koristeaiheet ovat 1700- ja 1800- luvuilta. Lapset eivät tosin olleet  "kärpästapeteista" erityisen innoissaan, ja kullanhohtoiset kimalaiset jakavatkin varmasti mielipiteitä. Erilaiset hyönteisaiheet ovat kuitenkin aika tyypillisiä klassisia koristeaiheita, esimerkiksi kärpänen koristeaiheena oli suosittu Napoleonin hovissa. Kerrotaan, että Napoleoin ihaili pieniä, mutta uutteria kärpäsiä ja niinpä hän antoi teettää kärpäsaiheisia koristeaiheita. Ja nämä Farrow & Ball:n Bumble Bee-aihe on myöskin alunperin löydetty silkkikankaasta Josephine Bonaparten makuukammarrista. 

Oikeanpuoleinen Rosslyn-tapetti on 1800-luvun englantilainen painokuvio, auringossa sekin saa metallinhohteen, ja kauempaa katsottuna vain valkoinen marja erottuu selvästi, muun kuvioinnin  sulautuessa taustaan. 


6 kommenttia:

 1. Tykkään kovasti Bee-tapetista, varsinkin kun kimalainen on kultainen! Mutta eikös se Napoleonin ihailema hyönteinen kuitenkin ollut kimalainen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En enää muista tuon kärpäsjutun lähdettä, mutta vaikka kimalaiset olivat empiren tunnuksia, mulla on sellainen elävä muistikuva kärpäskuvioista Napeoleonin sisustuskankaissa :)

   Poista
 2. Mun mielestä toi aquan värinen kimalaistapetti vois olla mun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos oot huomenna kotona, niin voisin tulla näyttämään millainen tuo on, ja toivottavasti huomenna aamupäivällä mulle on jo postista tullut lisää muitakin malleja.

   Poista
 3. Ollaan lasten kanssa kotosalla ilman suunnitelmia. Koputa lujaa, jos ovi ei ole haassa.

  VastaaPoista