4.7.2013

Tapetteja lapsille ja aikuisille


Olin melkein unohtanut, että taloon voi laittaa tapettejakin, kunnes pieni tyttöni yhtenä päivänä kysyi voisiko hän saada uuteen huoneeseensa kukkatapetin. Kukkatapetti ei olekaan minulle ihan helpoin sisustusjuttu, tykkään valkoisista seinistä ja vaikka rakastankin katsella runsaita ja voimakkaita kuvioita  tapettikirjoista, en kuitenkaan oikein itse osaa elellä visuaalisen runsauden keskellä. 

Voisin hyvin asua tyytyväisenä vaikka valkoiseksi kalkitussa luostarin kammiossa, kopioiden aamusta iltamyöhään kynttilän valossa ikivanhoja kirjoituksia :) Sinkkuasuntoni ovatkin olleet aika askeettisia, patja lattialla ja maalausteline ja muutamia kirjoja Ikean puisessa varastohyllyssä. Tavattuani mieheni aloin kuitenkin enemmän innostua myös kunnollisesta sisustamisesta, etenkin vanhojen huonekalujen etsimisestä, ja varsinkin nyt perheenäitinä toivon, että kotini olisi viihtyisä ja lämminhenkinen kaikkien sen asukkaiden mielestä.

Tyttäreni tarkensi myöhemmin, että hänen tapettiinsa käyvät myös muutkin kuviot kuin kukat, esimerkiksi dinosaurukset. 

Tapettimalleja tutkiessani innostuin miettimään tapetteja myös muihin huoneisiin, ja näin jo selvästi minkä tyylisiä tapetteja taloon haluaisin: vaaleita, iloisia ja pienipiirteisiä, englantilaista fiilistä, eläimiä ja suloista pikkukukkaa. Tapettien pitäisi myös olla hengittäviä paperitapetteja.


Tapeteissa ei kuitenkaan saisi olla:

- voimakkaita suuria linjoja, kuten paksuja raitoja tai köynnöksiä
- voimakkaita värejä
- moderneja kuvioita
-  tekovanhaa
- aasialaista muotokieltä
- metsästystä ja ampumista

Ei siis ihan helpoin juttu löytää tapetteja, joihin ihastuisin.  Jane Churchillin mallistosta löytyi kuitenkin ihania lastentapetteja, minusta on hauskaa, että tapetit näyttävät kauempaa tavallisilta aikuisten tapeteilta, mutta lähempää katsottuna kuviot ovatkin satueläimiä. Luulen, että lastenhuoneisiin valitsemme kuitenkin jotkin neutraalimmat tapetit, jotka sopivat myös teini-ikäisille, mutta voisi olla hauskaa laittaa jokin näistä tapeteista vaikka wc:n seinään.


Ensimmäinen tapetti ylhäällä on Tales of Beatrix Potter-tapetin yksityiskohta. Minusta tapetin painojälki näyttää kauniilta ja väri on ihana, kiinalaisen vanhan posliinimaalauksen punainen.Tässä alla on One Hundred Acre Wood Map, eli puolen hehtaarin metsän kartta.  

 Viimeisenä alla vielä Scribble Trellis pink, aikuisten mallistosta, joka minusta sopii näiden muiden kuviotapettien kanssa yhteen ja voisi olla kiva vaikka rintapaneelin yläpuolella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti