5.7.2013

Lars Sjöbergin talot

Olen ruotsalaisen taidehistorioitsijan ja rakennusperinteen asiantuntijan Lars Sjöbergin fanaattinen ihailija. Sjöbergistä tuli juuri  todella kaunis tv-dokumentti Suunta kohti kauneutta. Linkistä pääsee katselmaan sitä Yle Areenasta. Kiitos vinkistä, Vihreä kammari-blogin Tuovi.

Olen aiemminkin laittanut tänne blogiin jonkun kuvan Sjöbergin taloista, tässä vielä lisää kuvia, ensimmäiset kolme kuvaa ovat Sjöbergin kirjoista ja seuraavat ruotsalaisen Affari-kaupan kuvastosta. Luonnonpigmenttien hehku, vanhan ikkunalasin läpi sisälle leviävä pehmeä valo ja antiikkikalusteiden täydelliset mittasuhteet, voiko interiööri olla enää kauniimpi. Ihanteet ja unelmat ovat tärkeitä, ne konkretisoivat määränpään, johon haluamme kulkea. Olisin tyytyväinen, jos saisin edes jonkun häivähdyksen näiden tilojen tunnelmasta toteutettua meidän talossa.

9 kommenttia:

 1. Katsoin saman dokumentin, ihana mies ja hieno elämän asenne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Se oli niin sydäntä särkevä kohtaus, jossa Lars huomasi, että yhteen taloon oli murtauduttu ja hiljaisena ryhtyi lakaisemaan alkuperäisen ikkunan sirpaleita lattialta.

   Muutenkin oli kyllä minusta jotenkin koskettava ohjelma ja materian lisäksi siinä oli myös minusta hyvinkin syvällisiä viisauksia.

   Poista
 2. Se mies on uskomaton ja tuo ohjelma puhutteleva.

  Tuo särjetyn ikkunan kohta riipaisee varmasti meitä kaikkia,jotka haluavat vaalia vanhaa ja perinteitä. Minulle uusi ei ole todellakaan vanhaa parempi,vaan päinvastoin. Ilkivalta on jotain käsittämättömän ajattelematonta. Itsellä on siitä karu kokemus rakennusajalta: meidän vanhoja ikkunoita vanhoilla laseilla rikottiin iso lavallinen. Kun siivosin lasinsiruja ajattelin,että se joka ne rikkoi,ei aivan varmasti aavista miten paha mieli ja työ meille siitä tuli.
  Kaunis tunnelma näissä kuvissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan järkyttävää, että joku on rikkonut teidän vanhat ikkunat, tuntuu uskomattomalta, että joku haluaa sellaista tehdä :(

   Poista
 3. Olin laittavinani sulle FB:ssä viestin, voi olla muut-kansiossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vielä! Minulla ei itselläni oikein tänä vuonna ole ollut mahdollisuutta paljoa kierrellä etsimässä kalusteita. Etenkin haaveilen edelleen kakluunin eteen niistä 1700-luvun karmituoleista, jos vaan jostain löytyisi antiikkiputiikkeja halvemmalla... no toivoahan aina sopii :D

   Poista
  2. Ei hätää. Olisin itse halunnut sängyn, mutta meillä on nyt kertakaikkiaan kaikilla laskutavoilla riittävän monta. Siellä oli muutama pikkupöytä ja yksi kaappi, jotka olisivat saattaneet olla myös sun juttuja, mutta niistä en ole läheskään niin varma.

   Mä löysin meille 5 vaatekaappia, tai siis ovet karmeineen. En tosin vielä tiedä paljonko ne maksavat... Ne eivät lähteneet vielä mukaan.

   Poista
  3. Meilläkin on kolme kappaletta sekalasia komeronovia odottamassa kaappeja ympärilleen :)

   Mun on kyllä pakko päästä käymään siellä paikanpäällä katsomassa, olen heidän facebook-sivuillaan katsellut kaikkia ihanuuksia ja hinnat vaikuttavat todellakin kohtuullisilta.

   Poista
  4. Ja siellä on koiria, heppoja ja pupuja. Lapset viihtyy. (Ja Kemiön keskustassa on Amos-parken, joka on jonain vuonna palkittu leikkipuisto sekä Sagalund, jossa lapset voi matkustaa historiaan.)

   Poista