3.4.2013

Muistiinpanoja ja poikkeaminen kaavastaPuinen peiliovi ulko-ovena 20-luvun talossa

Tällä hetkellä olemme hakemassa poikkeamispäätöstä kaavaan, koska suunnitelmiemme mukaiset  ullakkohuoneet eivät ole täysin kaavan kirjaimen mukaisia. Rakennustarkastaja kävi talon luonnosten kanssa tontilla katsomassa ja totesi, että talomme sopisi hyvin tontille, mutta päätös poikkeamisesta tehdään kuitenkin lain mukaan lautakunnan kokouksessa. En siis vielä esittele täällä arkkitehtimme piirtämiä luonnoksia (ihania), koska emme valitettavasti vielä tiedä voidaanko ne kaavamääräysten takia toteuttaa sellaisinaan.

Päätöstä odotellessa on kuitenkin hyvää aikaa miettiä talon interiöörejä tarkemmin. Pömpelin alakerran huonejärjestyksen lähtökohtana on käytetty karoliinista kiertävää huonejärjestystä, jossa eteinen ja sali ovat peräkkäin talon keskellä ja muut huoneet kiertyvät näiden ympärille niin, että jokaisesta huoneesta on kulku seuraavaan.

Toisena tärkeänä lähtökohtana suunnittelulle on ollut perinteinen talon päätyyn sijoittuva maalaiskeittiö ja keittiön ja salin eli olohuoneen sijoittuminen vierekkäin.
 
Alakertaa on tarkoitus sisustaa kustavilaiseen henkeen, joten myös pintojen värivalintojen ja materiaalien olisi hyvä sopia kustavilaiseen tyyliin. Olen nyt kirjoittanut muistiin alakerran huoneiden tulevia materiaaleja. Vielä hyvin puutteellinen, ja varmasti tulevaisuudessa muuttuva ja täydentyvä  lista huoneisiin hankittavista huonekaluista ja materiaaleista näyttää nyt tältä: 


- Kuisti: pystypanelointi, pellavaöljymaali, keskiharmaa betonilaatta?,  pikkunaulakko, vanha maalattu puupöytä taimikasvatukseen.

- Eteinen: pystypanelointi, pellavaöljymaali, keskiharmaa betonilaattaa?,  yläkertaan johtavien portaiden alle kiinteitä komeroita, vanha puinen vaatekaappi.

- Keittiö: Vahattu/lipeä lankkulattia, pystypanelointi, pellavaöljymaali, massiivipuiset keittiönkaapit, avohyllyjä, teräksinen työtaso, kaasuliesi, apupöydäksi vanha pikkupöytä

- Olohuone: Vahattu/lipeä lankkulattia, hirsiseinä, pellavaöljymaali, rokokoo-nojatuolit

- Kylpyhuone:  Valkoinen laatta, valkoinen mosaiikki, vedenkestävää vaakapanelointia, naulakko

- Kodinhoitohuone (kph:n yhteydessä): Kylpyhuoneen materiaalit jatkuvat

- Yhtenäiset korkeat lattialistat ja kattolistat huoneisiin:Kuvat: Domus Classica


4 kommenttia:

 1. Heippa pitkästä aikaa, hyvältä kuulostaa!
  Mäkin olisin halunnut noin korkeat listat, mutta oli ihan mahdotonta löytää yhtä vahvoja (16) peitelistoja ovien ja ikkunoiden ympärille...musta oli outoa että oli niin vaikea löytää yhtenäisiä listaperheitä, joissa kaikki olisi vanhantyylisiä ja yhtä vahvoja listoja. Millaiset peitelistat olet ajatellut laittaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa :)

   Meillä on tiedossa pari sahaa/puusepänliikettä joilta saa tilattua omien toiveiden mukaisia listoja, juuri viikonloppuna kuvasin kivannäköisiä vanhan talon listoja malleiksi.

   Poista
 2. Hei,
  osuin blogiisi, kovin tutun tuntuisia suunnitelmia, jotka meillä olivat ajankohtaisia vuosina 2008-2009. Silti edelleen ilahduttaa, että on muitakin, jotka haluavat rakentaa perinnetalon. Kun visio on, siitä kannattaa pitää kiinni ja niin talosta tulee hyvä ja itselle mieleinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,

   Mukavaa, että löysit tänne ja kiitos kannustuksesta, sitä kaivataan!

   Poista