27.4.2013

Kylpyhuone


Pömpelin kylpyhuoneen materiaalivalinnat ovat nyt edistyneet hienosti. Juuri oikeanlainen tassuamme löytyi ruotsalaiselta Qvesarumilta, mietimme vielä otammeko matalamman mallin vai tämän suloisen syvän ammeen.

Kävimme myös tänään Billnäsin Rakennusapteekissa tutkimassa betonilaattoja, he tuovat maahan espanjalaisen Demosaican perinteisiä betonilaattoja, laatojen väritys on pintaa syvemmälle puristettua pigmenttiä ja laattojen pinnassa on hyvä puuterinen tuntu. 


Koska betoni on huokoista, lattia pitää ennen käyttöä käsitellä joko vahalla tai esimerkiksi öljyämällä. Menetelmä vaikuttaa lattian lopulliseen ulkonäköön, öljy tekee pigmenteistä kylläisempiä ja saa värit elämään, kun taas vaha säilyttää pinnan luonnollisen puuterisen vaikutelman.

Olin jo aiemmin ollut melko varma, että Pömpeliin tulee betonilaattaa lattioihin, mutta kun tänään pääsin kunnolla tunnustelemaan ja katsomaan laattojen värisävyjä, niin olen nyt näihin betonilattoihin todella ihastunut. 


Meille tulee myös laattoihin sopivat samanväriset listat, listoja oli näytillä kahta mallia, aivan yksinkertainen malli ja toinen hieman koukeroisempi.Rakennusapteekissa oli myös kauniisti lasitettuja terrakotta-laattoja, sävyt olivat kauniin luonnollisia, vanhan posliinin sävy oli etenkin herkkyydessään tosi kaunis. Lasituksia on paria erilaista vaihtoehtoa, krakelointikin oli kivannäköinen vaihtoehto. Ihastuin myös Rakennusapteekin hienoon vanhaan kattoon. Olen juuri etsinyt esimerkkikuvia kattolaudoista, ja tämä on kyllä sympaattisin näkemäni kattolaudoitus.

17 kommenttia:

 1. Huippuhieno katto :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitenhän tuollaisen saisi totetutettua uuteen taloon? Patinaa ei voi feikata, mutta ainakin kauniit kattolaudoituksen ja listojen mallit voi tuosta ottaa.

   Poista
 2. Ihania laattoja, kaikki! Nuo lattialaatat vaikuttavat samanlaisilta kun tosi ihanat ja kalliit via-laatat, ovatkohan, tiedätkö?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Via-laatat ovan mielestäni saksalaisia, mutta muuten kyllä hyvin samanlaisia laattoja.

   Poista
 3. Ai niin, mulle tuli näin vähän jälkikäteen mieleen yks asia keittiövinkkeihis. Me ollaan suunniteltu, että keittiöön tulis kierrätyskamojen säilytykseksi vanha kiinteä penkki yhdelle seinustalle. Kannen avaamalla sais sinne helposti sujautettua lasin, metallin, paperin ja pahvin, ehkä pullotkin, joille olis omat sankot tai pussit siellä valmiina. Tätä penkkiä ei olla vielä tehty vaikka se aika yksinkertainen onkin, nuo kassit löytyy nyt skafferin alahyllyltä vielä, kaappi johon olen myös tyytyväinen. Löydettiin Tampereen Rakennustorilta just oikean kokoinen ja muotoinen vanha (vessan!)ovi yläkaappeineen ja karmeineen, josta tehtiin vanhanoloinen ruokakomeron ovi. Mutta siis lisätila olis kiva ja kunhan tässä ryhdistäydytään niin penkki pitäis tulla vielä keittiöön. Räsymatto kannen päälle vaan! (ainoa mitä ounastelen etukäteen, on se, että penkin kannen päälle kerääntyy äkkiä tavaraa...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämähän on tosi hyvä vinkki! Meille tulee kanssa skafferi keittiöön, ja mietin jos sinne tulisi nuo kierrätettävät lasit yms. mutta olisi kyllä kivempi pitää skafferi ihan vaan varattuna ruokatarvikkeille. Pidän tosi paljon vanhan ajan puupenkeistä, arkuista ja laatikkosohvista, jonkun sellaisen vois kyllä sijoittaa lähelle puuhellaa, niin siinä päällä voisi sitten samalla myös istuskella ja lämmitellä uunin lämmössä.

   Poista
 4. Onpa kaunis katto - on tainnut jäädä minulta huomaamatta Rakennusapteekki-käynnillä :(

  Nuo olisivat upeita, ajassa kestäviä valintoja ja kaunis tuo tassuamme. Taas ne ruotsalaiset osaa! :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla kului aika pitkä aika eilen Rakennusapteekissa kun piti tutkia rakennusten ykstyiskohtia ja kuvata kaikkea. Mies jo meni välillä autoon kuuntelemaan radiota kun mulle kesti niin kauan :D

   Ruotsista kun ostaa niin vaivaa tulee ehkä enemmän, mutta eiköhän tuollainen amme ole kuitenkin pienen vaivannäön arvoinen :)

   Poista
 5. Nuo ammeet on niin upeita! Olen itsekin niitä kuolannut. Rakennusapteekissa on mun mielestä kiva henki. Kaikki on laitettua, mutta ei liian laitettua. Lattia natisee, katto on rouhea ja kaikkialla leijuu uskomaton yhdistelmä miellyttäviä tuoksuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Rakennusapteekki yllätti kyllä mut positiivisesti, sen on ihmeellistä miten luonnonpigmentit ja vanhat perinnevärisävyt eivät näytä räikeiltä eivätkä tilat ahdistavilta, vaikka pinnoissa on okraa, keltaista, vihreää, kaikkea sulassa sovussa.

   Poista
 6. Kaunis amme ja kauniit kaakelit. Kyllä amme on luksusta;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, ja myös lapsille hauska!

   Poista
 7. Oijh mikä amme!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen katsellut monenlaisia kiilteleviä ja isotassuisia ammeita, ja jotenkin ne eivät ole tuntuneet prameudessaan oikeilta meidän kotiin, vaan tämä on vaatimattomuudessaan juuri sellainen mitä olin toivonut löytäväni.

   Poista
 8. Upea amme! Ihania nuo kaakelit myös!

  Ja minulla on blogissani sinulle tunnustus. http://metsakukkia.blogspot.fi/2013/04/tunnustus.html Ei ole pakko laittaa eteenpäin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pömpeliin onkin tullut nyt useampia tunnustuksia, ja aina ne ilahduttavat!

   Poista
 9. Hei Pömpeli! Mahtava tassuamme, todella symppis! Laatat ovat aivan upeita, ajattomia. :) Voitit arvonnan, laitatko osoitteesi mailiini koivujatahti.blogi@gmail.com

  VastaaPoista