18.4.2013

Keittiökuvia ja värireseptejä


Lainasin kirjastosta Sisustajan värikirjan (Annie Sloan, 2003, Karisto) ja Kesäkoteja- kirjan (Sania Hedengren ja Susanna Zacke, valokuvat Charlie Drevstam, 2011, WSOY).  Kesäkodeistä löysin kuvia keittiöstä, jonka kuvia olen ennenkin jossakin - varmaan Lantlivissä? - ihaillut. 

Kävipä hyvin, että sain nyt kuvat tallennettua itselleni, näitä kuvia tullaan varmasti käyttämään pömpelin keittiön suunnittelussa!
Sisustajan värikirja on tosi mielenkiintoinen ja oikeastaan harmittaa, että se pitää palauttaa kirjastoon - kirja toimisi hyvänä käsikirjana värien valintaan.  Kirja on jaettu erilaisiin teemoihin kuten "Rokokoo", "Piilopirtti" ja "Viktoriaaninen hämy". 

Kirjan sisustuskuvista huomaa, että kirja on jo melkein 10-vuotta vanha, mutta minua se ei häirinnyt, koska kirjan tärkein anti on värien ja väriyhdetelmien esittelyssä. Kirjassa on myös mielenkiintoinen listaus värien reseptejä, kopioin kirjasta muutamien vanhanajan klassikkovärien reseptit. 

Värien nimissä on epätarkkuuksia, varmaan käännöksestä johtuen, mutta periaate kunkin värin sekoittamiselle tulee minusta silti selville.Helmenharmaa: 1 osa ultramariininsinistä, 1 osa umbraa, valkoista

Laventelipussi: 1 osa ultramariininsinistä, 1 osa alitsariininpunaista

Mulperipuu: 1osa preussinsinistä, 1 osa umbraa, valkoista

Oliivinvihreä: 1 osa kadmiuminkeltaista, 1/4 mustaa, valkoista

Ballet Russe - korsetinpinkki: 1osa tummaa kadmiuminpunaista, 1 osa poltettua siennaa, valkoista

Vanha roosa: 1 osa alitsariinipunaista, 1/2 titaanivalkoista, 1/4 okrankeltaista

Kitinharmaa: 1/2 umbraa, 1/2 valkoista
6 kommenttia:

 1. Käy Facebookissa lukemassa Adalmiinan helmen tuorein kommentti JOS se ois sun juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ou nou...kuulostaa ihanalta ja juuri meidän tyyliin sopivalta värityskin.


   Poista
  2. Arvasin! Onko se sulle tuttu paikka? Kannattaa käydä, jos ei oo. Vieressä on kiva kotieläinpuisto.

   (Matkalla Kasvihuoneilmiö, Salossa on ollut sisustustehdas, Kemiönsaarella Tjuda Skola, joka löytyy FB:stä. Vika on näistä paras.)

   Poista
  3. Oon käynyt joskus monta vuotta sitten, ja kasvihuoneilmiössäkään en ole käynyt vuosiin, Tjuda skolasta en ole kuullutkaan, täytyypä selvästi tehdä retki siihen suuntaan!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Jos projekti välillä väsyttää, niin näistä kyllä inspiroituu!

   Poista