5.3.2013

Vanhaa Ikeaa ja ranskalaisia astioita - 11 kysymystä


Sain Koti1898-blogista mielenkiintoiset 11 kysymystä:


Oletko nyt tullut kotiin?


Makuuhuoneen ikkunasta näkyvä pelto ja vanhan vaaleankeltaisen puutalon pääty tuntuvat tosi hyvältä maisemalta minulle. Hiljaisuus tuntuu luontevalta.

Kaikki peruspalvelut ovat tuossa lähellä ja kun tietenkään täällä maalla ei ole tarjolla esim. kaikkia ekologisia pesuaineita ja sisustusjuttuja, tai lasten vaatemerkkejä joista pidän, niin onneksi nykyään on hyvät verkkokaupat, joten lähellä olevasta postista voin  käydä helposi  hakemassa omat lempituotteet.

Eli paikkakunta tuntuu siltä, että tänne voi juurtua ja tontille toivottavasti tulee se meidän pysyvä koti.


Mikä esine tai kaluste on muuttanut mukanasi pitkään?


Taitaa olla niin, että Ikean pöytälampunjalka ja kiva puinen sälekori ovat kulkeneet mukanani jo ensimmäisestä opiskelija-asunnosta asti eli noin 13-vuotta.  


Mitä väriä teille ei tule ikinä?


Voimakkaat  oranssi, keltainen, punainen ja violetti eivät ole sisustuksessa suurina pintoina mun juttuja. Pidän kyllä paljon näistäkin väreistä, mutta omaan kotiin kaipaan rauhallista ja neutraalia värimaailmaa ja muutenkin haaleat luonnonsävyt ovat minulle omimpia. Mies haluaa, että seinät ovat valkoiset tai muuten vaaleat ja neutraalit, vaaleat perinnevärit käyvät hänelle myös, mutta hän toivoo, että kodin yleisilme pysyy vaaleana.


Mitä tavaraa teille ei tule ikinä?


Tyypillinen 50-luvun design ei yleensä juuri puhuttele minua.  Jenkkityylinen fiftarilook  peltisine Coca Cola-kyltteineen  on  etenkin ihan nou nou, eikä suomalaisesta muotoilustakaan löydy oikein sellaisia 50-luvun kalusteita, joita kotiini erityisesti haluasin.


Minkälaisia remonttihommia osaat parhaiten?


Suunnittelua :D  Osaan myös maalata ihan hyvin ja puutarhassa istutustyöt ja kasvimaan ja kohopenkkien perustaminen on oikein mieluisaa.


Mitä puutarhassasi ainakin kasvaa?


Tavallisimpia hyötypuutarhan kasveja:  luomuna hernettä, porkkanaa ja salaattia. 


Minkä kasvin revit puutarhasta ensimmäisenä?


Jättiputki kotipihassa olisi aika kauhea.


Ikeaa, kyllä vai ei?


Ikea on mun mielestä hyvä renki, mutta huono isäntä :)  Nuorempana Ikea oli tosi hyvä kun sieltä kuitenkin löytää esteettisesti ihan korkeatasoista perustavaraa kohtuulliseen hintaan, mutta nyt kun meillä alkaa olla ihan tarpeeksi jo vanhoja kivoja huonekaluja ja esim. reissuilta ostettuja astioita yms. joissa on suurempi tunnearvo, niin Ikeajutut ovat sitten vähentyneet näiden tieltä sisustuksesta.

Jotkut Ikea-kalusteet ovat olleet meillä jo pitkään, ja joilla on meille ihan yhtä suuri arvo kuin kalliimmalla antiikillakin. Tässä kuvassa näkyvä peili ja nojatuoli ovat molemmat vanhaa Ikeaa, peili on kulkenut mukana jo viidessä asunnossa. Tuolia metsästin aikoinaan Huuto.netistä ja tilasimme siihen Bemzilta uudet valkoiset päälliset, jotka maksoivat enemmän kuin itse tuolin runko.


Mitä erityistä sinun keittiössäsi on?


Varmaan tällä hetkellä erityisintä ovat Ranskasta ostetut kolhiintuneet halpislautaset ja maitokahvi-kulhot. Ja ehkä yleensäkin se, että meillä on tavarat sieltä täältä hankittuja ja aterimetkin ovat eriparisia.


Jos sinulla on puuhella, käytätkö sitä ja mihin? Tai haluaisitko puuhellan?


Pömpeliin tulee ehdottomasti puuhella!  Pömpelin puuhella  tulee keittiöön keskeiselle paikalle ja tarkoitus on käyttää puuhellaa lämmitykseen ja ruoanlaittoon. 


Mikä on seuraava kotiin liittyvä projekti, joka on suunnitteilla?


Kodin rakentaminen on tietysti kokonaisuutena isoin projekti, mutta seuraava pienempänä juttuna tontin maatöiden lisäksi  taitaa olla nyt suunnittelijoiden ja tekijöiden etsiminen.


Laitan itse 11 kysymystä menemään myöhemmin kun olen ehtinyt ne miettimään :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti