4.3.2013

Tontilla ja kotona
Tontin savotalla miehet ovat edelleen ahkeroineet ja metsän reunaan on noussut komeita pinoja hyvää polttopuuta.

Kävimme myös arkkitehdin kanssa katsomassa tonttia ja tontilta avautuvia maisemia. Tonttikäynti tuntui tosi hyödylliseltä ja miehen ja minun ajatukset monesta asiasta selkiytyivät. Ihmeellistä, että meillä todella on oma tontti ja saamme tulevaisuudessa katsoa niitä maisemia oman talomme ikkunoista.

Pömpeliin on tulossa alarinteen puolelle korkea sokkeli, joten saamme taloon perinteisen kellarin. Kellarissa aiomme säilyttää ainakin puutarhanhoitoon tarvittavia välineitä ja kellarin suuruudesta riippuen myös kaikenlaista muutakin. Olen aika iloinen kellarista, se tuli vähän kuin yllätyslahjana, kun en ollut itse tajunnut, että taloon saa laitettua kellarin tuon korkean sokkelin takia edullisesti.

Vuokra-asunnossa tein lasten kanssa yhdessä pienen maalaushomman: wc:n takaseinään oli joku edellinen asukas maalannut ruskea-oranssin leveän pystyraidan, jossa oli mustalla kiinalaisia kirjoitusmerkkejä. Katsoin netistä Tikkurilan värikarttoja ja valitsin seinän uudeksi väriksi neutraalin harmaan "Laastin". Maali otettiin mattana ja valinta on kyllä ihan passeli tuollaisen karun pikkuvessan takaseinään. 

Lapset ovat jo oikein hyviä apureita, isomman kapeat kädet mahtuivat putkien ja pöntön taakse, johon aikuisen on vaikea saada sudittua maalia ja pienempi keskittyi vetämään mustien merkkien päälle monta kerrosta harmaata kunnes ne olivat täysin peittyneet näkyvistä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti