24.3.2013

Pikkujuttuja

Meiltä on puuttunut Suomeen muutosta lähtien muutamia pieniä, mutta jokapäiväisen elämän kannalta ihan oleellisia juttuja. Eilen kauniissa kevätsäässä lähdin Helsinkiin Mokoon tekemään hankintoja ja samalla kävin ensimmäistä kertaa Tigerissa katsomassa lapsille askartelutarvikkeita.


Vihreä tee pitää mielen virkeänä ja kehon voimakkaana.

Mokon oman malliston pellavaisia pyyhkeitä, kynttilöitä lasikipoissa ja vaaleanpunaista nauhaa rispaantuneen istuintyynyn korjaamiseen.

Tigerista kukkapapereita ja pilkullista kangasteippiä.
Minusta on ihanaa antaa lapsille inspiroivia materiaaleja vapaaseen käyttöön.


4 kommenttia:

 1. Ihanat pellavapyyhkeet! Mä löysin suvilasaarelta yhtenä kesänä kirppikseltä jonkun itsetekemät kapiopellavapyyhkeet täysin käyttämättöminä. Ne ovat nyt minulla käytössä.

  a

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pellava on ihan mun lempimateriaali! Paranee vaan ajan myötä.

   Poista
 2. "Vapaaseen käyttöön" on just niin kiva. Eikä aina niin, että aikuinen määrittelee, mitä askarrellaan tai että tehdään jonkun valmiin mallin mukaan. Fiksua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohjattu esimerkin mukaan askartelu kehittää kyllä motoriikkaa ja opettaa suorittamaan töitä vaihe vaiheelta valmiiksi. Mutta itse kyllä pidän hyvin tärkeänä, että lapsen luovuus pääsee kehittymään ja itseluottamus saa kasvaa kun ei tarvitse tehdä aikuisen esimerkin tai ohjeiden mukaan.

   Kuviksessakin aina painotetaan opettajille, että ei saa näyttää esimerkkiä miten jokin asia piirretään, vaan jokaisen oppilaan pitää saada löytää itse oma ilmaisunsa :)

   Poista