18.3.2013

Kakluuni nro. 58Teen juuri kauppaa Pömpelin olohuoneen kakluunista. Olen ostamassa vanhan puretun kakluunin kaakeleita. Malli on Turun kaakelin nro. 58.  Kaakelit ovat numeroitu ja puhdistettu. 

Ylläolevan kuvan olen lainannut luvan kanssa Hiljamaarian sisustuskirjasta, kakluuni on hyvin samantyyppinen kuin kaupan kohteena oleva, mutta joitakin erojakin on: yksityiskohdissa on eroja, meille tulee nurkkamalli ja luukku on vaatimattomampi "Jugend-ruusu".  Meidän kakluunissa myös komea kruunu on jäänyt johonkin matkan varrelle.

Tällähetkellä luukku on ruosteen peittämä, mutta olen ennenkin maalannut luukkuja tarkoitukseen sopivalla maalilla, vanhan hopean värisenä luukun kauniit koristekuviot pääsevät oikeuksiinsa.

4 kommenttia:

 1. Kaunis kuin mikä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin! Nyt vielä sovitaan milloin pääsemme hakemaan kaakelit, toivotaavasti kukaan ei ehdi nappaamaan niitä meidän nenän edestä!

   Poista
 2. Upea. Käykää kimppuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D

   Näissä löydöissä on vaan aina tämä haaste, että pitää löytyä aikaa lähteä niitä noutamaan jostain tiettämien taivalten takaa... ja kauppoja ei uskalla lyödä lukkoon pelkkien valokuvien perusteella.

   Olen sen kantapään kautta oppinut, kun kuvissa kaunis kaappi onkin sisältä ollut ihan karseassa kunnossa ja "hyvä kunto" onkin myyjän mielestä tarkoittanut sitä, että kissa on käyttänyt huonekalua raapimispuuna.

   Pari viikkoa meidän pitää nyt odotella vielä, että pääsemme kakluunin hakemaan. Ilmeisesti kuitenkaan vanhojen kaakeliuunien menekki ei ole päätä huimaava, joten todennäköisesti kakluuni odottelee meitä vielä silloinkin.

   Poista