27.3.2013

1700-luvun tuolitOlen miettinyt tarvitsemmeko joitakin kalusteita lisää Pömpeliin. Tarkoitus olisi ostaa mahdollisimman vähän tavaraa ja siis sisustaa uusi koti lähinnä meillä jo olevilla mööpeleillä.  Ainoat todella tarpeelliset hankinnat tulevat olemaan ruokapöydän tuolit ja karmituolipari kakluunin eteen. 

Koska kohtuuhintaista antiikkia ei voi vain hakea kaupan hyllyltä, niin sopivien mööpeleiden etsimiseen on hyvä varata paljon aikaa ennen uuden kodin valmistumista.

Olen ajatellut, että ruokpöydän tuolit ja nojatuolit olisivat samaa tyyliä, 1700-luvun ruotsalaista rokokoota, mieluusti hyvin alkuperäisessä asussaan. Myös Gripsholm-tuolit olisivat kakluunin edessä ihanat, mutta lapsiperheessä Gripsholmien nauhoilla kiinnitettävät istuistyynyt eivät ole kaikkein käytännöllisimmät.

Ylläolevien kuvien mukaisia tuoleja siis metsästetään :)

2 kommenttia:

 1. Missä päin Suomea asutte? Ajattelin, että voisin vinkata potenttiaalisista huonekaluista jos ja kun tulee vastaan (työn kautta usein tarjotaan). Tottakai toiselta puolelta Suomeakin saa rahdilla vaikka mitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten kivaa! Me asutaan kanssa Uudellamaalla ja tosiaan voidaan järjestellä rahtia kauempaakin jos löytyy hyvään hintaan jostain kauempaa.

   Mun on ollut jo kauan tarkoitus tehdä Pömpelin oma sähköpostiosoite, yritän saada sen tänne esille lähiaikoina, niin voi pitää yhteyttä muutenkin kuin tämän kommenttilootan kautta :)

   Poista