21.2.2013

Viimeinen päivä Amsterdamissa


Muuttoauto saapui tänään aamulla 7.30 ja paikalliset "hissimiehet" isä ja poika virittivät talon ulkopuolelle tavarahissin, jolla meidän tavarat saatiin ulos talosta. Täällähän ei ole vanhemmissa taloissa kunnollisia porraskäytäviä, joten juuri mitään kauppakasseja isompaa ei saa asuntoihin sisään eikä niistä ulos sisäkautta. 

Asunto saatiin puolessatoista tunnissa tyhjäksi. Muuttomiesten kantaessa tavaroita rivakasti kohti parveketta yritin auttaa parhaani mukaan, keittelin kahvia ja minttuteetä kertakäyttömukeihin ja yritin viime hetkellä vielä kääriä kuplamuoviin antiikkikaappejani. 

Asunto on nyt tyhjä ja kaunis, katon kipsikoristeisiin kiinnittyy katse koko ajan kun huoneissa ei ole enää mitään muuta. Katson vielä kerran ikkunoista aukeavaa värikästä kaupunkimaisemaa ja suljen Amsterdamin kodin oven viimeisen kerran.

Täältä lähdemme kohti lentokenttähotellia, jossa nukumme viimeisen yön ja huomenna aamulla on sitten lento Suomeen.

Tavaroiden matka kestää hieman kauemmin, lauantaina aamulla pitäisi muuttoauton hurisitaa Suomessa meidän vuokra-asunnon pihaan.

Näkemiin Amsterdam!

4 kommenttia:

 1. Menee ihan kylmät väreet.

  Sanon sitten vaan, että tervetuloa! (Vai onko se tervetuloa KOTIIN?)

  a

  VastaaPoista
 2. Näyttää aika näppärältä tuo tavarahissi. Mutta eikös kaikissa Amsterdamin taloissa (ainakin melkein kaikissa?) ole katon harjan tai kurkihirren jatkeena sellainen koukku, johon kait ripustetaan köysi, ja sillä sitten hilataan tavarat asuntoon ja asunnosta pois. Vai liekö nuo historian havinaa, käytetäänkö niitä koukkuja enää nykyisin?

  Kai siellä Amsterdamissa on mukava käväistä aina joskus tämän jälkeenkin?

  Itse asuin/opiskelin noin 20 vuotta sitten Lontoossa, ja tykkään käydä siellä aina ja yhä uudestaan. Muutamassa vuodessa kaupunki voi tietyiltä osin muuttua niin, ettei enää entiseksi tunnista, ja hetkittäin voi jopa eksyä... Tai ainakin joutua umpikujaan ja palaamaan takaisin, koska "ennen tästäkin sai mennä, mutta ei näköjään enää..."

  VastaaPoista
 3. Onnea matkaan! Niin ja tervetuloa Suomeen! Mielenkiinnolla odotan teidän projektin vaiheita ;)!

  VastaaPoista
 4. Kiitos tsemppauksista Kesäpäivä ja Koti1898!

  Mika, meilläkin oli se koukku ja yksittäisten isojen tavaroiden nostamisessa se onkin toimiva, mutta kun on paljon laatikoita ja irtonaista roinaa, niin tukavaa systeemiä on vaikea saada siihen narun varaan ja yksitellen kestäisi hirveän kauan saada koko asunto tyhjennettyä. Välillä olen seurannut kadulla muuttoja, joita tehdään sen koukun ja köyden varassa ja vähän surkuhupaiselta se on välillä näyttänyt kun nippu jalkalamppuja, keittiötavaroita ja sohvatyynyjä heiluu mihin sattuu siellä kävelijöiden ja pyöräilijöiden päiden yläpuolella :)

  Onneksi lentokoneet kulkevat ja vaikka nyt tuntuu parhaala olla vaan ihan Suomessa, niin omiin tuttuihin kaupunkeihin on hyvä aina välillä palata syömään tiettyjä lempiruokija ja ostamaan sitä lempiteetä, jota Suomessa ei myyjä ja katsomaan tuttuja maisemia, joita täällä ei näe.

  VastaaPoista