24.2.2013

Kotona

Uusi sohva on jo käytössä.

Eilen aamulla ajoimme uudelle kotipaikkakunnallemme ensimmäistä kertaa koko perhe. Kävimme ensin kurkkaamassa Pömpelin tonttia (näytti kivalta!) ja sitten tulimme tänne vuokra-asunnolle odottelemaan muuttoautoa. Muuttoautolla kesti pari tuntia odotettua kauemmin, mutta kun iso auto rymisteli rivarien kapeaa pihatietä perille meidän asunnon eteen, oli meille jo saapunut paikalle hyvä porukka talkoolaisia. Tavarat saatiin siis sisään nopeasti ja koko asunto oli täynnä vilskettä kun joka huoneessa purettiin laatikoita, koottiin huonekaluja, viritettiin nettiyhteyksiä ja tietenkin vaihdettiin kuulumisia pitkästä aikaa.

Kiitos kaikille muutossa auttaneille, ilman teitä täällä vielä ruuvailtaisiin sänkyyn jalkoja ja lajiteltaisiin haarukoita keittiön kaappeihin. Kiitos myös kaikille, jotka olette täällä blogissa kommentoineet ja olleet hengessä mukana.

Eilen illalla siis viimeisetkin tavarat olivat jo kaapeissa ja tyhjät laatikotkin viikattu ulkovarastoon. Asunto näyttää jo meidän kodilta ja nyt alkaa tutustuminen ja asettuminen tähän kotiin ja tälle uudelle paikkakunnalle.

Vaikka Amsterdam on kuuluisa juuri rentoudestaan, niin Amsterdamin keskustassa asumisen jälkeen tuntuu tosi rentouttavalta, että täällä lasten kelkkoja ja liukureita ei tarvitse viedä illalla lukkojen taakse varkaiden tai ilkivallan pelossa ja lähimmän ruokakaupan asiakkaiden pukukoodi näyttää olevan tuulipuku tai lököverkkarit ja kumisaappaat.

Tämä koti tuntuu käytännölliseltä ja tilaa vaikuttaa olevan meille ihan sopivasti. Pidän selkeydestä ja järjestyksestä, ja minua ei ollenkaan haittaa tyhjä valkoinen seinäpinta. Joten kun tavarat ovat paikoillaan, ei minulla ole juuri tarvetta enää pyöritella huonekalujen paikkoja tai ostella lisää tavaraa täyttämään asuntoa. Tällainen keskikokoinen 3h+k oli siis näitä periaatteitani seuraamalla aika nopeasti sisustettu.


Ruokailutila ei ole kovi suuri, mutta tilaa on tarpeeksi klaffipöydälle, pitkälle penkille seinän vierustalla ja parille tuolille.Illalla huomasin, että makuuhuoneen pikkuikkuna kaipaa verhoa, onneksi löytyi teippiä ja lahjapaperia. Tähän pitää ehkä vielä miettiä joku viimeistellympi ratkaisu :)Lapset ottivat tilan haltuun, piirustukset oli hetkessä ripustettu oma-aloitteisesti kaapinoviin.

15 kommenttia:

 1. Onnea uuteen kotiin! Niin ihanan kodikkaan oloista ja tunnelmallista näyttää olevan. Ihania yksityiskohtia huonekaluissa ym.
  Halien kera
  SisustEllen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Hyvin rauhallinen olo itsellänikin on täällä, tuntuu että olen siellä missä pitääkin :)

   Poista
 2. Voi, että, tervemenoa Suomeen. Toisaalta tuntuu haikealta, kun yksi aikakausi on nyt takana, nyt kun tekin olette poissa Amsterdamista, mutta toisaalta ihanaa teille, että olette päässeet taas kotimaahan! Ja kohta ihka omaan taloonkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nähdään ainakin kun tuutte käymään Suomessa, vielä on ollut niin paljon järjestettävää ja pää pyörällä tästä muutoksesta, että en ole ehtinyt kunnolla kirjoittelemaan kuulumisia, mutta olette kyllä olleet ajatuksissa!

   Poista
 3. Onnea uuteen kotiin ja ihanan kaunis väliaikainen koti! Ei tosiaankaan mikään väliaikaisen näköinen murju.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minustakin tämä tuntuu yllättävän kodikkaalta ja talokin on tosi rauhallinen, meidän perhe pitää varmasti tässä taloyhtiössä eniten meteliä :)

   Poista
 4. Onnea! Mikä mieletön sohva sinulla onkaan!

  VastaaPoista
 5. Kiitos, jokainen meillä kyläillyt on kanssa heti huomannut uuden sohvan, ja se selvästi vetää ihmisiä myös puoleensa löhöilemään!

  VastaaPoista
 6. Tervetuloa Suomeen! Toivottavasti viihdytte ;) ja kotiudutte!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ainakin nyt tuntuu oleminen täällä tosi kivalta.

   Poista
 7. Onpas ihana kun saavuitte Suomeen. Muutenkin mukava vuodenaika tulla tänne kun pahimmat pakkaset alkavat olla takana päin ja kevään merkkejä voi alkaa odottelemaan. Sohva on niin tosiaan kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauniit kirkkaat talvipäivät ovat kyllä olleet tosi kivaa vaihtelua sateiselle ja harmaalle Hollannille. Vielä tuntuu, että me oltaisiin vaan täällä lomalla, kun joka aamu saa herätä hiljaisuuteen ja ikkunoista näkyy seesteinen maaseutu.   Poista
 8. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 9. Hei mielenkiintoinen blogi sinulla! Silmään pisti heti kalkkimaalin käyttö, mistä olet ostanut tuon pure and original maalin, vai onko ulkomailta. Näyttää tosi kivalta kaapin pinnalla. Itse olen pohtinut makkarin yhtä seinää maalata kalkkimaalilla mitä Nougat myy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos samoin, minulla meni tämä aamu mukavasti blogiasi lukien :)

   Kalkkimaalin ostin Amsterdamista, ainakin tuollaisessa tummassa sävyssä pinta jäi hyvin eläväksi ja siveltimen vedot jäivät näkyviin, eikä se oikein sopinut tuohon meidän patakaappiin. Olen lukenut muiltakin kalkkimaaleista samanlaisia kokemuksia, eli pinta on ollut vaikea saada tasaväriseksi. Toisaalta eläväinenkin pinta on tosi kiva ja sopii varmasti hyvin esim. joihin suoraviivaisiin puukalusteisiin ta rouheisiin kierrätysmateriaalijuttuihin.

   Poista