4.2.2013

Kalkkimaali alelaaristaOlen ajatellut maalata ennen Suomeen muuttoa esikoisen huoneessa olevan työpöydän. Se on edullinen Ikean puupöytä, joka on jo pariin kertaan maalattu, mutta en ole nykyiseen siniharmaaseen sävyyn oikein tyytyväinen. 

Viikonloppuna kävin katselemassa kauniiksi maalattuja vintage-huonekaluja ja mietin pitkään olisinko ostanut esikoiselle uudeksi pöydäksi  mustanharmaalla mattamaalilla maalatun antiikkipöydän, mutta päätin sitten pysyä säästölinjalla, koska Ikean pöytä on kuitenkin ihan hyvä ja toimiva edelleen.

Samassa liikkeessä pöydän kanssa on myös myynnissä perinnevärejä ja mustanharmaan pöydän väristä inspiroituneena lähdin sitten tänään ostamaan hyvää tummaa maaväriä Ikea-pöydän uudistukseen.

  Maalit olivat laatuun nähden aika halpoja, 0,75 litran purkit maksoivat 15 euroa ja ostin myös neutraalin vaaleanharmaan värin, jolla voin uudistaa muitakin kulahtaneita puukalusteita. Kaupan pimeimmästä nurkasta löysin vielä muutamia purkkeja kalkkimaaleja -40% alennuksella, ja kalkkimaaleista löytyikin hieno ruskea "mudanväri", jonka heti nappasin mukaani.

Molemmat värit ovat niin kivoja, että enää en tiedäkään kummalla värillä maalaisin pojan pöydän. Tummassa ei näy kynänjäljet ja muut sotkut, mutta vaaleaan harmaaseen on helppo yhdistää muu sisustus. 

Laitan tänne blogiin sitten kuvia kun päätös on tehty ja maalaukset ovat valmiit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti