13.2.2013

Fusion taupe patakaappi


En saanut kalkkimaalilla millään patakaappiin tasaista väriä. Elävyys maalipinnassa on kalkkimaalin ominaispiirre, mutta yrityksistäni huolimatta ja ehkäpä maalin tummasta sävystä johtuen, pinta jäi hyvin kirjavaksi, niin että lähes jokainen siveltimen veto erottui selvästi.

Pinta oli omalla tavallaan hieno, mutta se ei missään nimessä soveltunut yhteen myöhäisjugend-patakaapin tyylin kanssa. Myöhäisjugend on tyypillisesti  siistiä ja vakavahenkistä, ja vaikka yleensäkään nämä maalauspuuhani eivät hirveästi kunniota jugendin henkeä, niin meksikolaisen ravintolan seinän näköisen maalipinnan kanssa menin jo liian pitkälle. 

Päätin siis kokeilla kaappiin toista ostamaani maalia. Maalin sävy on fusion taupe, suomeksi kai taupe on jonkinlainen harmaa-ruskea, mutta tässä taupessa ei ole kyllä ruskeasta tietoakaan. Värissä ei ole myöskään juurikaan sinistä, vaikka kuvassa siltä näyttää. 

Kalkkimaalin päälle ei ole ihan yksinkertaista maalata muilla maaleilla. Kalkkimaali sitoo itseensä aina kosteutta ja jouduinkin hieman temppuilemaan estääkseni uuden maalipinnan hilseilyn. Ihme kyllä, päällemaalaus onnistui kerralla kaikkialta muualta paitsi ovista. Oikeanpuoleisen oven maalipinta nimittäin rullautui lähes kokonaan irti. Yritin keksiä syytä miksi yhdestä kohtaa maali irtosi ja muualta ei. Yksi todennäköinen syy oli, että tässä ovessa kalkkimaalia oli levitetty eritavoin kuin muualla, pieni tyttäreni oli ensin maalannut ovea ja itse perässä tein viimeistelyjä.  Tajusin myös, että oikeanpuoleinen ovi oli juuri siinä kohdassa, jossa tässä huoneessa tuntuu eniten vetoa, ja vedon vaikutuksesta maali kuivui tästä ovesta liian nopeasti.

Niinpä siirsin kaappia metrin toiseen suuntaan, vedottomampaan kohtaan ja irrotin pilalle menneet maalikohdat. Uusintamaalaus sujui muutamassa minuutissa ja tänään aamulla maali näytti jo ihan hyvältä.

Nyt olen miettinyt minkä huonekalun maalaisin jäljelle jääneellä kalkkimaalilla, edelleen en osaa päättää kumman värinen pojan Ikea-pöydästä tulee.

Kaappi valmiina.

2 kommenttia:

 1. Hei vaan, valtavan työn teit kaappisi eteen, mutta nyt näyttää hyvältä!!
  Terv. toinen ulkosuomalainen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi, mies vähän ihmetteli kun joka päivä oli erivärinen kaappi :)

   Poista