23.1.2013

Turkoosi sänky ja arkkitehti


Tein tänään kaupat tällaisesta vanhasta lastensängystä, sänky on Suomessa odottamassa kun muutamme. Väri on minusta ihan paras, harmi, että maalipinta on aika huonossa kunnossa. Maali on lähtenyt pahemmin toiselta puolelta, joka ei kuvassa näy. Täytyy miettiä saisinko jostakin juuri tuota samaa vanhaa turkoosia sävyä, jos joku teistä blogin lukijoista tietää autenttisen vanhan turkoosin värin, joka näyttäisi samalta kuin tämä kuvassa näkyvä, niin mieluusti otan vinkkejä vastaan.

Olen nyt myös kirjoitellut tosi hyvältä vaikuttavan arkkitehdin kanssa meidän suunnitelmista, toivotaan että saamme hänet piirtämään Pömpelin!


14 kommenttia:

 1. Ihana kaluste! Kuvassa ei näytä ollenkaan pahalta ihan noine maaleineen :)

  VastaaPoista
 2. Samaa mieltä Tarun kanssa. Toden totta mieletön tuo väri.

  VastaaPoista
 3. Meillä on lapsilla jo sellainen pieni patakaappi, jonka maali on kokonaan lohkeillut ja vähän pelkäään, että jos tämä sänky menee sen patakaapin kanssa samaan huoneeseen, niin vaikutelma on jo vähän liian kaatopaikka :D Sängyssä on siis toisella puoella kuoriutunut maalia iso rämmäle, katsotaan miltä sänky sitten livenä näyttää.

  Mietin myös, että jos on niin pahan näköinen, ettei koko maalipintaa voi säästää, niin ehkä voisin maalata jollakin hyvällä sävyllä sängyn vain sisäpuolelta, jossa siis se pahempi vaurio on, ja jättää muuten sängyn alkuperäiseen maaliin.

  VastaaPoista
 4. Moikka, Tikkurilan vanhan ajan värikartta on hyvä:
  http://www.tikkurila.fi/kotimaalarit/varit/varikartat_sisamaalaukseen/vanhan_ajan_varit_-varikartta/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna,

   mun näytössä on värisäädöt nyt vähän pielessä niin en saa ihan oikeaa kuvaa millaisia nuo Tikkurilan sävyt ovat, mutta sieltä näyttäisi kyllä löytyvän monta kaunista väriä.

   Poista
 5. Hei Pömpeli! Olen muistanut sinua tunnustuksella! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa lopussa pitäisi olla sydän, mutta tällaisessa vanhanajan fontissa ei näytä ihan onnistuvan :)

   Poista
 6. Tosi hieno sänky! Etsin itsekin vastaavaa,vaan ehkä en etsi tarpeeksi kun en löydä ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huuto.netissäkin pitää kokeilla vaikka mitä hakusanoja, että löytää ne halvimmalla menevät aarteet ja hiomattomat timantit. Antiikkikauppiaat osaavat nimetä otsikkoon tyylisuunnan ja tavaran "virallisen" nimityksen, mutta hintakin on sitten eri luokkaan kuin niissä tavaroissa, joita myydään esim. nimellä "vanha romusänky" :D viimeksi olen oppinut, että sivustavedettävää sohvaa kannattaa etsiä myös hakusanalla "karmisänky" tai "tuvansohva" :D

   Poista
 7. Itse kunnostin ja paikkailin vanhaa tuolia niin että kannoin kapistuksen rautiaan, siellä pystyttiin sävykoneella lukemaan mikä on lähin sävy ja sitten sain ihan vastaavan maalin. Voisko tuosta kantaa vaikka toisen päädyn? Kannattaa ensin selvittää mistä rautakaupasta löytyy tuo tunnistinlaite. Hienoa että suunnitelmanne etenee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kuullut, että tällaisia tunnistuslaitteita on olemassa, minkähän kokoinen esine siihen mahtuu... sänky on kahtena kappaleena, mutta molempiin paloihin kuuluu sekä pääty, että pohja.

   Jos en saa sänkyä vietyä tunnistukseen, niin voisin myös yrittää ottaa paljon värimalleja mukaan kotiin ja verrata niitä sänkyyn. Luotan ehkä liikaa mun värisilmään, mutta kuvittelen, että voisin päästä ihan niinkin aika lähelle oikeaa väriä.

   Poista
 8. Anonyymi28.8.13

  Riittää kun siitä maalista on palanen. Jos siis maali lohkeilee, niin ottaa sen palasen mukaan ja menee maalikauppaan. Aika pienissäkin liikkeissä tuollaisia koneita tuntuu olevan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos neuvosta :)

   Nyt olen jo aika tottunut tuon sängyn rosoiseen pintaan, mutta ainakin ennen uuteen kotiin muuttoa olisi kiva laittaa se kuntoon.

   Poista