28.1.2013

Tavaroiden pakkailua

 

Muutto Suomeen on alkanut! Muuttopäivään on tosin vielä melkein kuukausi, mutta tykkään pakkailla rauhassa ja lajitella tavarat huolellisesti, ja paras juttu minusta on turhan romun laittaminen kiertoon.  

Ekaksi pakataan tavaroita, joita täällä ei enää tarvita, vuodevaatteita, hyväntekeväisyyteen ja kierrätykseen meneviä vaatteita ja sen sellaista. 

Meillä on pari laatikkoa, joissa on kaikkea epämääräistä roinaa ja niitä aion tänään lasten kanssa tutkia ja heittää kaiken turhan pois.
4 kommenttia:

 1. Tavaroiden lajittelu on oikeastaan aika mukavaa puuhaa kun ei ole hirveä kiire. Emme ehtineet itse käydä läpi tavaroita ennen edellistä muuttoa, mutta kävin laatikot läpi muuton jälkeen. Mitään ei mennyt roskiin. Jopa vanhat, muoviset lusikkalaatikot löysivät uuden tarvitsijan. Facebookin Annetaan/vaihdetaan-sivusto oli todella kätevä. Turhat tavaramme vaihtuivat kahviin ja muihin hyödykkeisiin (emme ostaneet kahvia vuoteen itse). :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä Amsterdamissa voi itselle turhat tavarat viedä kerran viikossa myös kadun varteen ja siitä saa kuva vaan tarvitseva ottaa ne.

   Täällä taitaa olla kuitenkin sen verran enemmän myös köyhyyttä, että tuntuu melkein kaikki suunnilleen ehjä tavara löytävän heti tarvitisijan tai ainakin jonkun joka myy tavaran eteenpäin.

   Välillä on ihan tuskaa kun olen kahden lapsen ja ostoskassien kanssa kävellyt kiireellä johonkin ja siinä tien reunassa onkin ollut esim. joku upea vanha senkki. Kerran oli isot antiikkiset sängynpäädyt, mutta en olisi saanut niitä mitenkään vietyä yksin meille kotiin ja tietysti tuollaiset hienot tavarat häviävät siitä tienreunasta nopeasti.

   Vein kerran itse kassillisen vaatteita ja kaksi tuolia ja katsoin ikkunasta mitä niille tapahtuu. Vaatteet kävi heti hakemssa meidän lähellä asuva vanha pappa, taitaa katsella ikkunastaan milloin tavaraa tuodaan, koska niin nopeasti hiippaili nappaamaan vaatekassin. Tuolien hakijaa en nähnyt, mutta eivät nekään ehtineet kauaa olemaan.

   Poista
 2. Tänään löysin vasta blogiisi ja innolla jään seuraamaan taloprojektianne! Onnea muuttoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun löysit! Tervetuloa lukijaksi :)

   Poista