17.1.2013

Sivustavedettävä ja Uulan värejä


Etsin meille vanhaa sivustavedettävää puusohvaa. 1800-luvun lopun ja 1900-luvun alun kertaustyylisistä malleista ylläolevien tapaiset ovat minusta kivoimman näköisiä. Kuitenkin mitä pelkistetympi, sen parempi. 

Suomessa ylemmän kuvan tapaisissa sohvissa on usein keskikoristeen sivuissa tyylitellyt hienot hevosenpäät. 

 Huuto.netissä näyttää olevan tämäntyyppisiä puusohvia hyvin tarjolla,  yritän vaan katsoa puupinnalla tai vanhalla petsillä olevaa, niitä ei niin paljon olekaan. 

Sisätiloissa käytämme todennäköisesti Uulan maaleja, olen niillä välillä maalaillut ja olen ollut lopputulokseen tyytyväinen. En löytänyt nyt netistä Uulan Helmestä eli neuraalista vaalean harmaasta kuvaa, Helmeä käytämme todennäköisesti isommilla seinäpinnoilla. Toinen kaunis harmaa on Kaste, valkoinen  väri on Pouta. Vihreitä olen ajatellut käyttää pienemmissä jutuissa, kuten keittiön seinähyllykössä. Vaaleampi pehmeä vihreä on Purjo ja voimakkaampi vihreä on Oliivi. 

Kuvat: Stacken ja Rosarugosa

3 kommenttia:

 1. Sinulle on tunnustus blogissani.

  http://koti1898.blogspot.fi/2013/01/kiitos-tunnustuksista.html

  Anu

  VastaaPoista
 2. Adalmiinan Helmessä on välillä ihania (tanskalaisia) puusohvia.

  a

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tunnustuksesta, se ilahdutti!

   Olen kerran löytänyt Huutiksesta kauniin 1800-l. puusohvan tosi halvalla, se kaipasi vaan uutta maalia, ja maalauksen jälkeen sen muodot tulivat paljon kauniimmin esiin. Mutta kun sitten muutimme se ei enää mahtunutkaan kunnolla meidän keittiöön. Onneksi sain sen sitten Huuto.netissä myytyä hyvään hintaan :)

   Olen kerran käynyt Adalmiinan Helmessä ja koko kauppa on tosi kaunis ja myytävät kalusteet oli valittu hyvällä maulla, mutta ainakin isompien huonekalujen hintataso oli meille liian korkea.

   Täytyy siis vaan tutkia Huuto.netin tarjontaa, yritin jo huutaa yhtä kaunista hieman pienempää puusohvaa, mutta nettiyhteys meni poikki juuri ratkaisevalla hetkellä ja kauppa sulkeutui ennen kuin ehdin korottaa tarjoustani.

   Onneksi Suomessa on paljon pihavarastoja ja niihin unohtuneita aarteita, ja näyttää siltä, että syrjäseuduilla muutama ihminen on löytänyt hyvän bisneksen etsimällä näitä vanhoja unohtuneita kalusteita ja myymällä ne Huutiksessa kuljetuspalvelun kanssa etelän innokkaille sisustajille.

   Poista