3.1.2013

Rakentamisen tärkeimmät asiat

Joululoman aikana meillä on ollut hyvää aikaa miettiä tarkemmin talon rakentamista ja olemme miehen kanssa tehneet päätöksiä aikataulusta ja budjetista .Päätimme, että noudatamme rakentamisessa seuraavia asioita:1.  Ei kiirettä. Rakentaminen saa kestää kauan.


2.  Asetumme rauhassa vuokra-asuntoon ja laitamme sen kivaksi kodiksi perheellemme.


3. Käytämme suunnitteluun ja projektin valmisteluun pidemmän ajan kuin olimme aluksi ajatelleet.


4. Hoidamme jokaisen työvaiheen huolella.


5. Vähemmän neliöitä, mutta enemmän käsityöläisten työtä ja viimeisteltyjä yksityiskohtia.


6. Emme valitse helpointa ja nopeinta tapaa, vaan sen josta tulee paras lopputulos.


7. Suhtaudumme hyvällä ja rauhallisella mielellä rakentamiseen ja varaudumme siihen, että uniikki perinnetalo ei valmistu samalla vauhdilla ja helppoudella pakettitalojen kanssa.


7 kommenttia:

 1. Tsemppiä matkaan! 'Hiljaa hyvä tulee!' Siinä on viisaus,joka on totta edelleen. Kannattaa kirjata paperille niitä lupauksia ja unelmia. Projektin aikana kannattaa välillä tarkastella,ollaanhan menossa sinne minne pitikin ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen niin taipuvainen tekemään nopeita päätöksiä ja hoitelemaan asioita vauhdikkaasti, että on hyvä kirjoittaa muistiin se, että meillä ei tosiaan ole kiire mihinkään.

   Poista
 2. Heippa,
  Hyviä periaatteita ja päätöksiä, allekirjoitan ne mieheni kanssa kaikki ja teimme itse aikoinaan ihan samat valinnat. Hyvä lopputulos on kaiken kiitos, siinä kodissa kuitenkin asutaan ehkä koko loppuelämä, joten miksi ei tehdä rauhassa ja huolella miettien.
  Onnea urakkaan, asutte siellä kuitenkin nopeampaa kuin huomaatkaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis kirjoittajana Niittylän Miia :)

   Poista
 3. Hyviä päätöksiä ja tavoitteita! Kirjoittakaa ylös ja muistutelkaa itseänne matkan varrella. Pitkään rakentamisessa alkaa vaan tuntumaan ettei se lopu koskaan ja mehän ollaan rakennettu vasta 3-vuotta :).

  Ja tuohon vikaan kohtaan ettei se pakettitalokaan ihan helpolla tule, jos itse suurimmanosan tekee eikä ole nammattilainen....pakettitalojakin on aika monenlaisia :) ja tietty monenlaisia rakentajia.

  Mutta tsemppiä ja suunnitteluniloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa kun tulit vierailulle :)

   Muotoilin tuon viimeisen kohdan hieman huonosti, siis tarkoitus oli muistuttaa itselleni, että kun valitsemme standardista poikkeavia ratkaisuja niin tiedossa on todennäköisesti vielä lisähidasteita ja muita vaikeuksia. Eikä kannata verrata omaa edistymistä naapuritonttien raksoihin. Eli en siis kuvittele että pakettitalot valmistuisivat "nopeasti ja helposti" :D

   Poista
 4. Se on kyllä ihan totta :), mutta aina ei kannata mennä sieltä mistä aita on matalin.

  Minusta oli tosi hienoa että olitte kirjanneet nuo tavoitteet ja kuulostivat hyviltä. Ja on tosissaankin hyvä olla vertailematta muihin, olivat ne sitten pakettitaloja tai ei. Meillä moni ystäväperhe rakensi samaanaikaan ja joskus tuli melkein masennusta kun muilla talot tuntui valmistuvat huippunopsasti (heillä oli palkatut työmiehet,selkeämmät suunnitelmat, vähemmän lapsia...ja seliseli:)). Olen kuitenkin ylpeä että mies on jaksanut tehdä talon pääosin itse ja että teimme sellaisen talon kuin halusimmekin.

  VastaaPoista