12.1.2013

Puuhella ja pönttöuuni
Vanhat kiiltävät kaakelipintaiset leivinuunit ja kakluunit ovat mun mielestä upeita. Kuitenkin tuntuu, että haluan Pömpelin keittiöön vaatimattomamman näköisen laastipintaisen uunin, sellaisen jonka piirsin vähän aikaa sitten. 

Olohuoneen tulisijaksi olemme ajatelleet pönttöuunia tai vanhaa uudelleen muurattavaa kakluunia.

Muutama firma näyttää myös tarjoavan pönttöuunien muurausta avaimet käteen-periaatteella ja vieläpä ainakin Pohjanmaan tiilirakenteelta saa uuniin myös aidot vanhat, mutta kunnostetut luukut.Kuvat: Oikotie ja Alvhem7 kommenttia:

 1. Ihana puuhella, meilläkin on ja on kyllä hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puuhella on kyllä minusta keittiön sydän, en ole tosin aiemmin tehnyt ruokaa leivinuunissa, mutta kai senkin oppii.. unelmoin jo nyt yön yli haudutetusta uunipuurosta.

   Poista
 2. Suunnitelmasi kuulostavat todella hyviltä! Teidän talosta tulee varmasti poikkeuksellisen kaunis kokonaisuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, tällaiset kannustukset lämmittävät tosi paljon, välillä on vaikea luottaa omaan näkemykseen.

   Laitoin muuten tänään blogiisi vinkin vanhan kaapin puhdistuksesta, mutta kommentti ei näytä tuleen perille. Olen siis kuullut, että etikalla pesemällä saisi vanhan kaapin hajun pois, mutta tämä on vaan kuulopuhetta, en ole vielä kokeillut itse.

   Poista
 3. Ihania suunnitelmia!! Meillä on vanha puuhella keittiössä käytössä joka päivä. Se on kyllä ihan parasta lämpöä, tunnelmaa ja käytännöllisyyttä, koska ruoka valmistuu siinä samalla:)
  Taidanpa jäädä seurailemaan toteutuksianne!
  Haleja ja hymyjä♥
  SisustEllen

  VastaaPoista
 4. Koti hakusessa itselläkin joten kiinnostavaa katsella, pitäisi olla vanhaa ja uutta kauniisti ja tyylikkäästi rinnakkain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa Mustis, että löysit tänne :)

   Vanhan ja uuden yhdistely on mielenkiintoista ja varmasti usein haastavampaa kuin vaikka jonkin tietyn tyylisuuntauksen noudattaminen. Mutta minusta koti on kauneimmillaan kun siinä näkyy elämän kerroksellisuus.

   Poista