19.12.2012

Puuovi ja kattotiiliSuomessa vanhaan tyyliin tehtyjä puisia väliovia myydään esimerkiksi Metsäkylän navetassa. Minusta kaikkein kaunein vanha peiliovimalli on nelipeilinen pystypeili. Nyt löysin ihmeekseni tällaisen kokopuisen nelipeilisen pystypeilioven myös  Jeld-Wenin valikoimista. Yllätyin iloisesti, että näin autenttista vanhaa ovimallia myydään ison ovifirman modernien ovien joukossa. Saamassamme tarjouksessa sisäovet olivat alustavasti  Jeld-Wenin toista massiivipuuovimallia ja luulen, ettei olisi mikään iso juttu vaihtaa tarjoukseen tätä mallia.  Lukkopesän malliin voi myös todennäköisesti vaikuttaa ja painikkeeksi voi varmasti valita ihan millainen vanhan mallin tahansa.Tarjouksessa oli  kattotiileksi valittu Aura-tiili. Kaava määrittelee meidän katoksi punaisen tiilikaton tai tiilikaton näköisen jäljitelmän. A-tiilikate valmistaa Aura-betonitiiliä, joissa värivaihtoehtona on tämä kaunis "antiikinpunainen". Juuri tämänväristä punaruskeaa vanhan näköistä tiilikattoa toivon Pömpeliin.

2 kommenttia:

  1. Hyvänen aika, siis lähimmästä K-raudastakin voisi periaatteessa saada meillekin uuden oven makuuhuoneeseen - ainakin tilaamalla! En ole osannut edes kuvitella, vaan oven etsintä on odottanut ties mitä inspiraatiota, kun olen uskonut, että sitä joutuu metsästämään puoli Suomea. Meillä on muut ovet joko tuota mallia tai sitten niin, että kaikki neljä ovat vaakatasossa. Makuuhuoneen ovi on kuitenkin jostain syystä kammottava pahviovi, jossa on reikä - joka on esimerkiksi tällä hetkellä peitetty joulukortilla. Täytynee tarttua asiaan tosissaan heti, kun elämä vuoden vaihteen jälkeen tasoittuu niin paljon, että kykenen ajattelemaan asiaa uudestaan! Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
  2. Hintakin oli iloinen yllätys... ainakin verrattuna muihin massiivipuisiin perinneoviin, joita olen netistä katsonut. Toivottavasti ovi on oikeasti noin kiva kuin kuvan perusteella näyttää, eikä viimesitelystä ole tingitty :)

    VastaaPoista