20.12.2012

Kylpyhuone
Tassuamme Elisabeth on  Westerbergsiltä. Etsin Pömpeliin ammetta, jossa olisi symmetrinen muoto ja kauniit tassut. Suurin osa uusista tassuammeista on makuuni liian pröystäileviä ja tassujen muoto ei näytä mielestäni tarpeeksi perinteisten tyylien mukaiselta. Eihän tuo Elisabethkään mikään erityisen vaatimattoman näköinen amme ole, mutta minusta se on kokonasuutena hienostuneen ja sopusuhtaisen näköinen. 


Kylpyhuoneen hanojen ja muiden metalliosien värisävy on Pömpelin kylpyhuoneessa varmaankin kromi, vaikka vanhan hopean väri olisi vielä enemmän makuani, niin esimerkiksi ylläolevaa Ikean posliiniallasta saa vain kromatuilla yksityiskohdilla. 
Kaunis suihku on Domus classican verkkokaupasta.
Kylpyhuoneen seinälaatat meillä ovatkin olleet jo pidempään tiedossa, eli tämä  Gysingen Prinsen- kaakeli Antiikkiverstas Wilman valikoimista. Vanha tapa latoa kaakelit tiivisti ilman näkyvää saumaa on minusta kaunis, mutta en tiedä onnistuuko sellainen ladonta nykyaikaisten vedeneristyvaatimuksen kanssa.

Kylpyhuoneen ja samalla wc:n ja kodinhoitohuoneen lattiamateriaaleja olen nyt miettinyt, Gysingen kaakeliseinään sopisi hyvin tiiviisti 45 asteen kulmaan ladottu laattalattia, eli "shakkiruutu" yksivärinenä. Etsin lattialaattaa, joka olisi pinnaltaan tasainen, mutta tarpeeksi karkea ja laatan reunoja ei olisi pyöristetty vaan reunan profiili olisi terävä. 

Lattian tasainen tummanharmaa väri rauhoittaisi kylpyhuoneen tunnelmaa. Kun hanoissa ja ammeessa on krumeluureja yksityiskohtia, niin minusta värit ja pinnat kannattaa silloin pitää pelkistettyinä.

Myös kaunis betonipinta viehättää minua suuresti, esimerkiksi Design-betoni tarjoaa kiillotettua eläväpintaista betonilattiaa. Luulen kuitenkin, ettei betonilattia oikein sovi yhteen muiden pintamateriaaliemme kanssa. Haluaisin kuitenkin käyttää harmaata laastia esimerkiksi saunassa kiukaan takaseinällä ja pinnoitettuja betonitasoja esimerkiksi kodinhoitohuoneessa ja keittiössä.
5 kommenttia:

 1. Englannissa on ihania sinkkiammeita, mutta myös kai sinkkiammeen näköisiä, mutta matsku on joku muu. Saattaisi sopia värimaailmaan.

  A

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinkkiamme olisikin hieno! Kiitos vinkistä.

   Poista
 2. Laitan sulle vielä linkin yhteen rakennusblogiin, jossa talo ei (myöskään) ole mitään perussettiä.

  http://kotiin-villafridhem.blogspot.fi/?m=1

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasinkin, että Villa Fridhem on jo listallasi.

   Poista
  2. Olenkin lukenut Villa Fridhemiä nyt suurella mielenkiinnolla, rohkiasevaa nähdä kun heillä on jo ihana talo pystyssä, kun oma on vielä pelkkiä viivoja paperilla.

   Poista