22.11.2012

Värejä

Kuvasin tänään tämän nykyisen kodin väriyhdistelmiä, joita ajattelin käyttää myös Pömpelin sisustuksessa. Tämä kotimme on noin satavuotiaassa kerrostalossa Amsterdamin keskustassa.
 Sisustuksessa on paljon valkoisen sävyjä  ja yksityiskohdissa aika neuraaleja tummiakin luonnonsävyjä, etenkin erilaiset kuluneet puupinnat ovat suosikkejani.

 Minusta tällaiseen väripalettiin on helppo lisäillä vuodeaikojen mukaan erilaisten tunnelmien mukaan vaihtuvia värejä.

Luonnonvalo on täällä etelämmässä selvästi lämpimämpi kuin Suomessa. Suomen sinisävyisessä valossa haaleat siniharmaat värit näyttävät mielestäni kauniimmilta kuin täällä.  Tämän kodin seinät vuokraemäntämme on maalauttanut ennen muuttoamme, osa seinistä on alaosasta koristepaneloituja ja osassa on noin metrin korkeudella lattiasta ohut sormilista, jonka alapuolinen osa seinästä on maalattu kiiltävällä kermanvalkoisella ja yläosa on neutraalimman valkoinen. Tällä yksinkertaisella tavalla korkeaan ja muuten tyhjään seinään on saatu kaunis klassinen  vaikutelma.


Vanhan puulaatikon löysin kadulta pari päivää sitten, kuurasin sen puhtaaksi ja nyt se sitten odottaa pääsyä halkolaatikoksi pömpelin puuhellan viereen.


                                               


 Joulupaketit odottavat kaapin päällä kuljetusta Suomeen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti